بهترین روش راهاندازی فروشگاه آنلاین محصولات دانلودی – بخش یک
در این آموزش میخواهیم شما را با بهترین راهکار برای راهاندازی یک فروشگاه آنلاین محصولات دیجیتال آشنا کنیم و روشهای موفقیت در کسب و کارتان و رسیدن به درآمدهای خوب را به شما آموزش دهیم.
خب همان طور که میدانید یکی از راههای رسیدن به درآمدهای خوب در کسب و کارهای اینترنتی راهاندازی یک سایت فروش فایل، و یا به اصطلاح فروشگاه محصولات دیجیتال است. سایتهای بسیاری هستند که از این راه به درآمدهای کلان رسیدهاند و یک کسب و کار موفق به راهانداختهاند. نمونهها کم نیستند از مارکتهای اپلیکیشن گرفته تا فروشگاههای نرمافزار و قالب و آموزش، سایتهایی مانند کافهبازار و مدیر سبز و … که کسب و کارهای موفقی در زمینه کارآفرینی در ایران محسوب میشوند.
از محاسن این نوع کسب و کار، کم هزینه بودن آن است که در صورت دقت، پیگیری و عملکرد درست میتواند به کسب و کاری موفق و پردرآمد تبدیل شود. ما در این آموزش کم هزینهترین روش برای راهاندازی یک فروشگاه آنلاین و تبدیل آن به یک کسب و کار موفق را معرفی میکنیم.
قدم اول – سایتتان را راه بیندازید
بدیهی است برای راهاندازی یک فروشگاه آنلاین شما اول به یک وبسایت نیاز دارید. برای ایجاد وبسایت شما میتوانید با یک شرکت طراحی سایت قرارداد ببندید اما برای این کار باید هزینه نسبتا زیادی آماده کنید. روش دیگری نیز وجود دارد که هزینه بسیار کمتری نیاز دارد و ما آن را به شما معرفی خواهیم کرد.
شما میتوانید با استفاده از وردپرس در ظرف دو ساعت یک فروشگاه آنلاین راهاندازی کنید. البته رونمایی از یک سایت بی نقص و باکیفیت زمان بیشتری میطلبد. اما شما اگر تا انتهای این آموزش همراه ما باشید درخواهید یافت که چگونه خودتان میتوانید تمام مراحل راهاندازی فروشگاهتان را انجام دهید و در هزینهها به شکل شگفتانگیزی صرفهجویی کنید.
چه چیزهایی مهم است؟
حقیقت آن است که به کار انداختن یک وبسایت و فروشگاه باکیفیت که در بازار پر رقابت امروز خودی نشان دهد کار چندان سادهای هم نیست. شما باید سایتتان از لحاظ بصری و گرافیکی دلچسب و جذاب باشد تا کاربران دوست داشته باشند صفحات مختلف آن را ورق بزنند و حداقل به خاطر زیباییاش هم که شده زود از سایتتان خارج نشوند. بعد محیط کار و یا به اصطلاح رابط کاربری سایتتان باید طوری باشد که مخاطب را سردرگم نکرده و همه چیز را به شکل متعادل و مناسبی در کنار هم قرار داده باشد. وظیفه رابط کاربری فروشگاه شما آن است که یک مخاطب را در نهایت تبدیل به مشتری کند. اما مدت زمانی که مخاطب را در سایتتان نگه میدارد هم مهم است.
هر چه مخاطب بیشتر در سایتتان زمان سپری کند امکان اینکه خریدی در همان بار اول و یا دفعات بعدی انجام دهد بالا میرود. سرعت سایت نیز اهمیت دارد. مخاطبان امروز دنیای اینترنت بسیار کم حوصله هستند و علاوه بر این آن قدر انتخابهای جورواجور و جذاب پیش رویشان دارند که وقتشان را روی سایتی که خیلی طولش بدهد صرف نمیکنند.
اما باور کنید همهی اینها در مراحل بعدی اهمیت قرار دارد. یعنی اولین نیستند. مهمترین مساله این است که اصلا مخاطبان متوجه وجود سایت شما شوند که بخواهند واردش شوند. مخاطبان از کجا باید بفهمند که چنین سایتی وجود دارد. اینجاست که به مسالهی مهم سئو میرسیم. یعنی نمایش سایت شما در موتورهای جستجو. هر وقت مخاطب چیزی را جستجو کردند که اتفاقا شما در سایتتان موجود دارید، مهم است که سایت شما در اولین صفحات نتایج جستجو نمایش داده شود. خود شما وقتی چیزی را جستجو کنید آیا تا ۱۲ صفحه به دنبال آن راه میافتید و روی تمام نتایج یکی یکی کلیک میکنید؟
در بحثهای تخصصیتر میرسیم به شیوه نمایش سایت شما در نتایج جستجو. یعنی مثلا گوگل نتیجه موجود در سایت شما را بر اساس فلان واژه کلیدی چطور نمایش دهد که جذابتر باشد. خود شما آیا در همان صفحه اول نتایج جستجویی که کردهاید به ترتیب روی لینکها کلیک میکنید؟ یا اینکه از میان چند لینکی که در صفحه میبینید دو سه تای آن را که مرتبطتر و به نظر خودتان باکیفیتتر میدانید را انتخاب میکنید؟
پس دوباره مرور میکنیم. در برپایی وبسایتتان این مسایل کلیدی هستند
نمای ظاهری و جذابیت وبسایت
محیط کار و رابط کاربری
سرعت سایت
سئو و محتوا روی واژههای کلیدی
چگونه سایتی راه بیندازم که بترکاند؟
خب برای این کار نیاز به یک سری ابزار اولیه دارید. اولین چیز مورد نیاز برای برپایی وبسایت یک هاست و دامین است. اگر مبتدی هستید حتما میپرسید هاست و دامین دیگر چیست؟
ببینید سایت شما یک آدرس میخواهد دیگر، نمیخواهد؟ به دیگران که میخواهید بگویید به سایتتان سر بزنند چه میگویید؟ بله درست است. به آنها آدرس سایتتان را میدهید. مثلا frashmi.net آدرس سایت و یک دامین یا دامنه است. حالا محتویات سایتتان که روی هوا نمیتواند قرار بگیرد. شما به یک سرور نیاز دارید که کلی کامپیوتر در اختیار داشته باشد که اطلاعات شما را روی هاردش ذخیره کند. به فضایی که این اطلاعات در آن قرار میگیرد هاست یا میزبان گفته میشود.
حتما میپرسید اینها را از کجا تهیه کنم؟ شرکتهای بسیاری وجود دارد که خدمات مربوط به هاست و دامین را ارایه میدهند. اگر یک جستجو در گوگل بکنید نتایج بسیاری خواهید یافت. خب حق دارید اگر بپرسید از میان این همه شرکت کدام را انتخاب کنم که مناسبتر باشد. حتما هم هزینه خیلی برایتان اهمیت دارد. این روزها برای کی اهمیت ندارد؟
ما به زودی آموزشهایی برای انتخاب یک شرکت مناسب برای میزبانی سایتتان منتشر خواهیم کرد که به شما در این زمینه کمک کند. اما فعلا این قدر را بدانید که هاست شما بهتر است با نرم افزار مدیریت محتوای وردپرس سازگاری داشته باشد. اگر بخواهید میتوانید با پشتیبانی فرشمی و بخش مشاوره تماس گرفته و اطلاعات لازم را از این طریق کسب نموده و یا تهیه هاست خود را به ما سفارش دهید.
سپس باید وردپرس را روی هاست خود نصب کنید. بسیاری از هاستها امروزه این کار را به طور خودکار برای شما انجام میدهند. اگر آموزشهای آکادمی را دنبال کنید ما به شما روش این کار را آموزش خواهیم داد. هیچ چیز بهتر از آن نیست که آدم روی کارش سوار باشد. بهتر است خودتان از اول کنترل همه چیز را در اختیار داشته باشید.
حال وارد دامین شده برای سایتتان نامی انتخاب کنید. ایمیل و رمزتان را وارد کنید و بسم الاه. به پنل مدیریت سایتتان خوش آمدید.
نکته: سعی کنید نام مناسبی برای دامینتان انتخاب کنید و تا جایی که ممکن است کوتاه بوده و مرتبط به زمینه فعالیتتان باشد.
حال باید یک قالب مناسب برای سایتتان انتخاب کنید. در این مرحله، این مهمترین موضوع است. پس بگذارید یک سرفصل تازه برایش باز کنیم.
انتخاب قالب مناسب
چرا مهم است که چه قالبی برای سایتتان انتخاب میکنید؟ خب به این دلیل ساده که تمام نکاتی که در ابتدای کار گفتیم برای ارتقای سطح کیفی سایت نیاز است، دست کم پیشزمینههایش توسط همین قالب تامین میشود. یک قالب خوب به سئوی سایت کمک میکند، زیباییاش میتواند کاربران را جذب کند، امکاناتش کار شما را ساده میکند چون نیاز به انجام کار اضافی ندارید و البته سرعت خوب سایتتان را هم تضمین میکند.
برای راهاندازی یک فروشگاه آنلاین محصولات دانلودی ما بستهای را به شما معرفی میکنیم که اکثر نیازهای شما را یک جا و با هزینهای بسیار مناسب برآورده میکند. در این بسته تمام چیزهایی که به برای راهاندازی فروشگاهتان نیاز دارید گنجانده شده است. از قالب گرفته تا افزونههای مورد نیاز.
برای یک فروشگاه دانلودی در وردپرس افزونهای وجود دارد به نام Easy Digital Downloads که به مخفف آن را edd نام نهادهاند. این افزونه از سایت شما یک فروشگاه کامل میسازد. گرچه برای تکمیل قابلیتها و تبدیل سایتتان به یک فروشگاه تمام عیار نیاز به افزونههایی دارید که بر اساس این افزونه ساخته شدهاند. اما به شما این مژده را میدهیم که تمام این افزونهها در بستهای که به شما معرفی میکنیم موجود است:
دریافت بسته ساخت فروشگاه محصولات دانلودی
پس از دریافت بسته و گشودن آن متوجه میشوید علاوه بر افزونههای پیشگفته، ۳ قالب آماده نیز در آن قرار دارد. تمام این قالبها مخصوص فروشگاه آنلاین و سازگار با افزونه edd میباشند. پس تنها لازم است که یکی از آنها را نصب کنید. اگر بلد نیستید نصب کنید کافی است این راهنما را مطالعه کنید:
راهنمای نصب قالب و افزونه وردپرس
پس از نصب قالب، افزونههای موردنیازتان را بر اساس همین راهنما نصب کنید. حالا فروشگاهتان آماده است و میتوانید محصولات یعنی فایلهایتان را بارگذاری کنید.
چگونگی قرار دادن محصولات در سایت
در پنل ادمین و از قسمت منوها به محصولات > افزودن محصول بروید. در این صفحه میتوانید توضیحات محصول را وارد کرده، برای آن قیمت تعیین کنید و فایل مورد نظر را بارگذاری کنید. بهتر است توضیحات محصولتان هر چه کاملتر و همراه با عکس باشد.
ولی صبر کنید. قبل از آن که از سایتتان رونمایی کنید نیاز است نکاتی را رعایت کنید. سایت شما امنیت نمیخواهد؟ مطمئن باشید اگر این مسایل را رعایت نکنید بزودی دوستان هکر سایت شما را هک میکنند. اصلا این سئو که اینقدر گفتیم مهم است چه؟ و یک موضوع مهم دیگر بکاپگیری است. اگر خدای نکرده در سایتتان مشکلی رخ دهد، آن همه اطلاعاتی که در آن قرار گرفته چه میشود؟ درست است که بسیاری از شرکتها میزبان وبسایت به طور منظم از وبسایت شما بکاپ میگیرند. اما همانطور که گفتم بهتر است کنترل کار دست خودتان باشد.
برای این مسایل شما نیاز به چند افزونه ضروری دارید مه تمام این کارها را خودکار به عهده بگیرند. مساله اتوماسیون از آنجایی اهمیت دارد که اگر شما بخواهید تمام امور سایتتان را دستی بر عهده بگیرید عمرتان کفاف نمیدهد. باید تمام وقتتان را روی مدیریت این امور بگذارید و یا تعدادی آدم استخدام کنید. اما خوشبختانه وردپرس به کمک افزونههای متعددش این امکان را به شما میدهد که تمام فرآیندها را خودکار کنید و خودتان بنشینید و بر امور نظارت کنید و از درآمدتان لذت ببرید.
نکته: البته یادتان باشد در استفاده از افزونهها افراط نکنید. تعداد زیاد افزونهها ممکن است سرعت سایتتان را کند و یا برای امنیت وبسایتتان مضر باشد.
در اینجا هم یک بسته دیگر به شما معرفی میکنیم که اکثر افزونههای ضروری را در اختیارتان میگذارد. حسن این بستهها در آن است که در هزینههایتان صرفهجویی میکنید.
برای هر کدام از افزونههای موجود در بسته در این صفحه توضیحات مفصلی نیز وجود دارد که شما را با عملکرد و ضرورت افزونه آشناتر میکند. توصیه میکنم اگر تازهکار هستید حتما این توضیحات را مطالعه کنید.
جمعبندی این فصل –
تا این جا شما یاد گرفتید که چطور وبسایتتان را راه بیندازید. اما هنوز راه زیادی دارید تا یک فروشگاه تمام عیار و با کیفیت رونمایی کنید که شما را به درآمد هنگفت برساند. نکات بسیاری هست که باید مد نظر قرار دهید و مهمتر از همه، چگونگی معرفی وبسایتتان به موتورهای جستجو و بالا بردن رتبه آن و جذب مخاطبان بیشتر و بیشتر است. بعد تازه میرسیم به راهکارهای تبدیل این مخاطبان به مشتری که از شما خرید کنند. بعد از آن هم تبدیل مشتریها به مشتریهای دائمی است.
یادتان باشد که ارزش و موفقیت یک کسب و کار در استمرار آن است. پس نباید زود خسته شوید و در کارتان فراز و فرود داشته باشید. اگر یکدست و گرم و همیشگی حرکت کنید و جرکتتان را کند نکنید و در آن مداومت داشته باشید مطمئن باشید به نتیجه میرسید. در بخشهای بعدی ترفندهایی به شما خواهیم آموخت که به موفقیتتان در این راه کمک کند و سرویسهای رایگان و غیر رایگانی را به شما معرفی میکنیم که موفقیت شما را تسریع کند. پس همچنان با ما همراه باشید
مطالب مفید دیگر برای موضوع این مقاله
سه روش کلیدی برای افزایش سرعت سایت های وردپرسی
افزونه های ضروری برای سایت های وردپرسی
چطور باید برای کسب و کار خود از تبلیغات در گوگل استفاده کنید