برای مدیریت صفحات شبکههای اجتماعی مان از چه سرویسی استفاده کنیم
کلیدواژه ها: پلتفرم مدیریت شبکه های اجتماعی؛ شبکه های اجتماعی؛ سرویس های اینترنتی ایرانی
امروزه یکی از متدهای مهم و کارساز برای بازاریابی و برندسازی، استفاده از شبکههای اجتماعی است. شما اگر یک کسب و کار دارید که میخواهید در میان رقبا، حرفی برای گفتن داشته باشد ناچار به استفاده از. شبکههای اجتماعی برای رشد بازار دارید. حتی به عنوان یک شخص، مثلا یک عکاس، وبلاگنویس، نقاش و گرافیست شما نیاز به شبکههای اجتماعی دارید تا خودتان را مطرح کنید و با افزایش تعداد دنبال کنندگان بتوانید آثار و محصولات خود را به مخاطبان بیشتری عرضه کنید. اما با توجه تعدد بالای شبکههای اجتماعی کنترل و مدیریت آنها به کاری دشوار تبدیل شده است. هر کدام از این پلتفرمها نیز مخاطبان خاص خود را دارد بنابراین شما نمیتوانید مثلا فقط از اینستاگرام استفاده کنید و بیخیال مخاطبان توییتر یا فیسبوک شوید.
حال تصور کنید میخواهید یک پست جدید در اینستاگرام قرار داده و درباره یکی از محصولات جدیدتان اطلاعرسانی کنید. مشکل اینجاست که باید این پست را در اینستا منتشر کنید و سپس به سراغ هر کدام از شبکههای اجتماعی دیگر مثل توییتر، تلگرام، فیسبوک و پاپیروس بروید و حالا فرقی نمیکند از طریق موبایل و یا لپتاپ و هر سیستم دیگری، یک پست در آنها منتشر کنید. سختتر این که برخی از شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام امکان پست گذاشتن را فقط از طریق یک دیوایس (مثل موبایل) در اختیارتان گذاشتهاند و اختیار عمل را از شما سلب کردهاند.
در دنیای مدرن و بخصوص در فضای آیتی و مجازی، همیشه راهکار آسانتری وجود دارد و همه چیز به سمت راحتی بیشتر پیش میرود. بنابراین لازم نیست نگران باشید چرا که برای این موضوع نیز راه حل یا راهحلهایی وجود دارد. شما میتوانید از سرویسها و پلتفرمهایی استفاده کنید که برای رفع این مشکل به میدان آمده و امکان مدیریت آسان محتوای شما در تمام شبکههای اجتماعی را از یکجا فراهم میکنند. شما از طریق این پلتفرمها میتوانید پستتان را بنویسید و با چند کلیک آن را در تمام صفحاتتان در شبکههای اجتماعی مختلف و یا صفحات دلخواه منتشر کنید. از همان پلتفرم میتوانید کامنتهای رسیده را مشاهده کرده و حتی پاسخگویی کنید و همچنین گزارشات کاملی از عملکرد صفحاتتان در شبکههای اجتماعی به دست آورید.
در این مقاله میخواهم شما را با تعدادی از این سرویسها آشنا کنم.
نوین هاب
نوین هاب یکی از قدیمیترین سرویسها در این زمینه است که چند سالی است فعالیت خود را آغاز کرده و گرچه در برهههایی افول داشته اما مجددا قدرتمندتر پا به عرصه گذاشته است. با توج به آن که نوین هاب، اکنون به عنوان یک برند شناخته شده فعالیت میکند بنابراین دیگر خبری از آفرهای جذاب و بازارگرمیهای ابتدای کار نیست. اگر در اوایل، به سراغ این سرویس میآمدید مدت زیادی میتوانستید از پلن رایگان با تمام امکانات استفاده کنید (گرچه امکانات اولیه چندان هم زیاد نبود) اما حالا دیگر خبری از پلن رایگان نیست.
البته شما میتوانید یک هفته سرویس را تست کنید. اما از آن پس باید برای استفاده از امکانات پول بپردازید. قیمت پلنهای نوین هاب تقریبا گران است و معلوم نیست بر چه اساسی قیمتگذاری انجام گرفته است. شما در پلن پایه با امکان ایجاد ۵ اکانت، باید ماهی ۴۹هزار تومان پرداخت کنید. اما برای پلن بالاتر که امکان ایجاد ۱۵ اکانت دارد، میبایست چهار برابر، یعنی ۱۹۹هزار تومان به صورت ماهیانه پرداخت کنید. در این پلنها به ترتیب ۲ و ۵ گیگ فضای ذخیرهسازی نیز در اختیارتان قرار میگیرد.
نوین هاب، امکانات زیادی در اختیارتان قرار میدهد. اما به نظر میرسد که نباید انتظار ارتقا و افزایش امکانات را داشته باشید چون مدت زیادی است که قابلیت جدیدی به نوین هاب اضافه نشده است. اما تقریبا تمام امکانات بیسیک در اختیار شماست. میتوانید پست خود را به صورت فوری یا زمانبندی شده برای آینده در شبکههای اجتماعی دلخواه که به سیستم متصل کردهاید منتشر کنید. امکان قرار دادن هشتگ و لینک (به جز اینستاگرام) و دکمه شیشهای در پستها فراهم است. همچنین یک تقویم زمانبندی نیز در داشبورد شما وجود دارد که میتوانید برنامههای خود را در آن مشاهده کنید.
شما میتوانید به راحتی اکانتهایی مختلف شبکههای اجتماعی خود را به نوین هاب متصل کنید. در حال حاضر از اغلب شبکههای اجتماعی مطرح در ایران از جمله فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام، توییتر، لینکداین، یوتیوب و پینترست و حتی شبکههای اجتماعی ایرانی مثل بله، ایتا و گپ و البته آپارات نیز پشتیبانی میکند. این مجموعه کامل باعث شده نوین هاب، در میان رقبای خود دست بالا را داشته باشد. گرچه برخی اوقات در اتصال به شبکههایی مثل اینستاگرام مشکلاتی وجود دارد – که البته به دلیل تغییرات در ساختار و قواعد امنیت اینستاگرام میباشد – اما در کل، اتصال اکانتها با آموزشهایی که ارایه شده به سادگی امکانپذیر است.
Tagrowlize
این سرویس نیز به تازگی عرضه شده و به رقابت پیوسته است. ما سالها از سرویس نوین هاب استفاده کردیم و البته به دلیل عدم وجود رقبای قوی، فاکتوری برای سنجش کیفیت نوین هاب وجود نداشت و ارزیابی ما از این سرویس متوسط بود. اما چند وقتی است که از تگرولایز استفاده میکنیم و انتظار این است که این سرویس رشد بیشتری پیدا کند.
در حال حاضر، امکانات و ساپورتهای تگرولایز کامل نیست. مثلا فقط از چند شبکه اجتماعی تلگرام، اینستا، توییتر، لینکداین و یوتیوب پشتیبانی میکند که همین بزرگترین ضعف این سرویس به شمار میرود و نبودن حتی فیسبوک در این لیست بسیار ناامیدکننده است. اما در عوض اتصال به این شبکههای اجتماعی بسیار سریع صورت میگیرد و ضعفهای نوین هاب را در اینجا شاهد نیستیم و حتی اکانت اینستاگرام نیز بدون دردسر متصل میشود.
از جمله قابلیتهای ممتاز دیگر تگرولایز، میتوان به پشتیبانی از متنهای آماده و امکان پاسخگویی به کامنتها بدون نیاز به خارج شدن از پلتفرم اشاره کرد. در تگرولایز نیز، گزارشات و نمودارها و آمارهای متنوعی از عملکرد فعالیتهای شما در شبکه اجتماعی نمایش داده میشود. تگرولایز امکانی با نام مسابقه نیز در خود گنجانده که امکان ایجاد مسابقه اینستاگرامی را برای شما فراهم میکند اما توضیحات بیشتری پیدا نکردیم.
جذابترین بخش تگرولایز، قیمت پلنهای آن است که برای شروع کار بسیار مناسب به نظر می رسد.