کالج سئو؛ سئو برای شما که نمیخواهید سئو یاد بگیرد
تصمیم گرفتیم در آکادمی فرشمی کالجی برای آموزش سئو وردپرس راهاندازی کنیم. در این کالج٬ همه چیز برای شما و وبسایت شما بسنده است. شما میتوانید سئوی سایتتان را خود به عهده بگیرید.
اما چرا این عنوان را برای آموزشمان برگزیدهایم؟ اگر شما نمیخواهید متخصص سئو شوید٬ در دورههای ویدیویی آکادمی شرکت کنید٬ مقالات و کتابهای متعدد بخوانید٬ و حتی حوصله جستجو هم ندارید (چرا که جستجو نتایج مختلفی به شما میدهد که باید همه آنها را بررسی کنید) – آن وقت در جای درستی هستید. در این آموزش٬ هر آن چه باید بدانید تا بتوانید تاثیری مثبت در ارتقای سایتتان ایجاد کنید و سئوی سایتتان را بالا ببرید در اختیارتان قرار گرفته. اگر خواستید جدیتر و حرفهای تر دنبال کنید٬ لینکهای مختلفی برای شما قرار دادیم تا بتوانید مباحث را جدیتر دنبال کنید. ابزارهایی به شما معرفی کردیم که کارتان را راحت کند و طرز کار با ابزارها را به شما معرفی کردیم تا نیاز به آموختن همان ابزارها هم نداشته باشید.
خلاصه؛ اگر میخواهید بدون صرف وقت و هزینهی زیاد٬ سئو را به حد کافی بدانید و در یک بعدازظهر٬ کار سئوی سایتتان را انجام دهید پس بسم الله.. با انجام مراحل این آموزش٬ نتایج بسیار شگفت انگیزی را در طی زمان برای سایتتان مشاهده خواهید کرد. پس پیش به سوی >>> فروش بیشتر٬ مخاطب بیشتر و اعتبار بالاتر.
توجه: این مقاله مرتب به روزرسانی میشود. بنابراین هر از گاهی به آن سر بزنید و موارد جدید را مطالعه کنید.
تاریخ بروزرسانی: ۲۹ مهر ۱۳۹۷
استارت بزنید ¤
گوگل آنالتیکز را فعال کنید و کد آن را روی سایتتان نصب کنید
اگر پس از یک ماه یادتان بیاید و آن را روی سایت نصب کنید٬ به آمار ماه اول سایتتان دسترسی نخواهید داشت. یعنی یک ماه امکان تحلیل و رفع معایب و پیشرفت را از خود سلب کردید. پس همان ابتدا به اینجا بروید و اگر اکانت گوگل ندارید – که بعید به نظر میرسد – یکی ایجاد کنید و سپس با قرار دادن لینک وبسایتتان یک property جدید ایجاد کنید. حالا در پنل مدیریت به بخش admin و ستون property بروید و روی Tracking Info کلیک کنید و بعد هم روی Tracking Code. حال هم ID در اختیارتان قرار میگیرد هم کد. ID را بهتان میگویم کجا میتوانید استفاده کنید اما اگر در ابتدای کارید کد را کپی کنید.
حالا به پوشه قالب سایتتان در هاست تان بروید. چطور!؟
به فایل منیجر هاستتان بروید. در پوشه wp-content/themes/yourthemename وارد شوید.. این پوشه قالبتان است. به جای yourthemename باید نام قالب فعلی سایت شما باشد. حتما میدانید که همه این فولدرها در روت هاست یعنی public_html قرار دارد.
حالا وقتی به پوشه قالبتان وارد شدید دنبال فایل header.php بگردید. این فایل را با یک ویرایشگر دیداری باز کنید. مثل notepad یا notepad++. حالا قبل از تگ </head> یک جایی پیدا کنید و کدی که کپی کردهاید را پیست کنید. تبریک! شما آنالتیکز شدهاید. البته یک ۲۴ ساعتی میکشد تا اولین آمار برای شما پدیدار شود.
اگر حتی همین کار هم برایتان سخت است میتوانید از افزونه insert-headers-and-footers استفاده کنید. به کمک این افزونه به راحتی میتوانید کدی که کپی کردهاید را در کادر هدر مربوط به افزونه قرار دهید.
دست نگه دارید: یک توصیه مهم
میخواهیم یک افزونه به شما معرفی کنیم که نظیرش را ندیدهاید. این افزونه برای شما ساخته شده٬ تا کارهای سئوی سایت شما را به عهده بگیرد. با استفاده از تنظیمات این افزونه٬ شما کار زیادی نخواهید داشت و البته این افزونه در ادامه راه هم به شما کمک می کند تا روز به روز سئوی سایتتان را ارتقا دهید.
این افزونه کاملترین افزونهی سئو تا به امروز است که نسخه به نسخه بر قابلیتهایش افزوده میشود. دیگر وقت آن رسیده افزونههایی مثل yoast seo را به فراموشی بسپارید. نام این افزونه Ramk Math است. تمام موارد این راهنما را توسط این افزونه میتوانید به راحتی اعمال کنید. پس ما علاوه بر ذکر موارد٬ طریقه تنظیم آن از طریق این افزونه را هم بیان میکنیم. پس قبل از هر چیز این افزونه را دریافت کرده و بر روی سایتتان نصب کنید. این افزونه توسط کارشناسان فرشمی برای تمام سایتهای وردپرس توصیه شده است.
حالا دنده را عوض کنید و ادامه دهید
گوگل وبمستر تولز و یا همان کنسول جستجوی گوگل را نصب کنید
هر آن چه نامش را بگذارید: Google Webmaster Tools که یک نام قدیمی است و نام جدیدش Search Console به هر حال باید بدانید برای سئوی سایت شما یک امر ضروری است که از این ابزار قدرتمند گوگل استفاده کنید. این ابزار هم مانند Googlw Analytics یک ابزار حرفهای است که در دانشگاهها و آموزشگاهها تدریس میشود و برایش phd میدهند. یعنی یادگیری کامل آن مثل یک علم٬ وقت گیر و پیچیده میتواند باشد. اما شما باید بتوانید در حد ضرورت از آن استفاده کنید.
برای نصب و راهاندازی این ابزار برای سایتتان به سادگی به اینجا بروید و نشانی سایتتان را وارد کنید و وارد پنل مدیریت آن شوید. همان طور که گفتم استفاده از این ابزار مهارت حرفهای میطلبد. اما سادهتر آن است که شما از افزونهای که معرفی کردیم استفاده کنید. اگر افزونه را دانلود و روی سایتتان نصب و فعال کردهاید٬ حالا میتوانید به سادگی کنسول جستجوی گوگل را به آن متصل کنید.
از تنظیمات افزونه به قسمت تنظیمات عمومی General Settings رفته و سپس تب Search Console را باز کنید. حالا از قسمت اتصال حساب یا Connect Account حساب گوگلتان را وارد کرده و از بخش
آیا سایتتان برای موبایل بهینه است؟
آیا سایتتان در موبایل به خوبی نمایش داده میشود؟ نمیدانید!؟ خب با استفاده از موبایلتان سایتتان را باز کنید. ببنید چطور باز میشود. آیا سرعتش خوب است. المانها را درست نمایش میدهد. چند صفحه را باز کنید و این موارد را بررسی کنید.
از سال ۲۰۱۵ به بعد گوگل سایتهایی که نمایش خوبی در موبایل ندارند را جریمه میکند. این یعنی که سایت شما باید برای موبایل بهینه باشد. بنابراین باید از قالبی استفاده کنید که رسپانسیو بوده و برای موبایل بهینه باشد. در مارکت فرشمی٬ تمام قالبها قبل از انتشار از این لحاظ نیز مورد تست و بررسی قرار میگیرند و قالبهایی که درجهی استاندارد را کسب کنند منتشر میشود.
برای تست سایتتان از این نظر به اینجا بروید و نشانی سایتتان را وارد کنید تا تست انجام شود.
سایتم موبایلی نیست. چه کنم؟
این مقاله به شما کمک میکند تا مشکلات سایتتان را رفع کنید
نقشه سایت بسازید و به گوگل معرفی کنید
در صورتی که طبق توصیه ما افزونه Rank Math را نصب کرده باشید٬ راهانداز سریع افزونه به طور خودکار اجرا شده و تنظیمات اولیه را اعمال میکند. همچنین شما میتوانید راهانداز خودکار پیشرفته را نیز اجرا کرده و تنظیمات پیشرفتهتر توسط خود افزونه اعمال شود. یکی از این تنظیمات ایجاد نقشه سایت یا sitemap است. پس از ایجاد آن شما میتوانید از بخش sitemap settings در منوی افزونه لینک مربوط به نقشه سایت را دریافت کنید. (شکل زیر)
حال این لینک را کپی کنید و در بخش سایت مپ گوگل وبمستر تولز پیست کنید:
چند وقتی است که گوگل یک طراحی جدید برای کنسول جستجوی خود ارایه کرده. اگر شما هم از پلتفرم جدید استفاده میکنید پس باید نقشه سایت را اینجا قرار دهید. همان طور که میبیند بسیار ساده از بخش sitemaps در دسترسی است.
آیا سایتتان توسط گوگل ایندکس شده است؟
ایندکس شدن توسط گوگل٬ یعنی اینکه گوگل متوجه سایت شما شده است و مشغول ذخیره صفحات سایت شما در دیتابیس خودش است تا به جستجوکنندگان بتواند محتوای شما را نمایش دهد. هر محتوایی که شما منتشر میکنید باید توسط گوگل ایندکس شود تا بتواند در صفحات جستجو خودی نشان دهد. پس در ابتدا باید ببینید که آیا گوگل سایتتان را شناخته یا نه. و اگر نه خودتان به صورت دستی به گوگل بگویید که ما هم هستیم. دو راه برای تشخیص این دو موضوع هست:
روش اول: ابتدا یک جستجو در گوگل با این عنوان انجام دهید: “site:[Your Site Domain]” و به جای آن دامنه خود را قرار دهید مثلا site:frashmi.net
اگر در این جستجو چیزی به شما نشان ندهد یعنی این که گوگل سایتتان را ایندکس نکرده است.
روش دوم: گوگل وبمستر که یادتان نرفته. همان که سایتتان را معرفی کردید بهش. به Google Webmaster Tools > Google Index > Index Status بروید. تعداد صفحات ایندکس شده نباید صفر باشد.
در پلتفرم جدید باید به بخش index > coverage بروید. تعداد صفحات valid نباید صفر باشد.
کمک؛ سایت من ایندکس نشده!!
خب اگر به روشهای بالا متوجه شدید که سایتتان توسط گوگل ایندکس نشده٬ مشکل از کجاست و چه باید بکنید؟
دلیل اول: فایل robots.txt شما ممکن است سایتتان را بلاک کرده باشد. حال چه باید بکنید؟
به تنظیمات عمومی افزونه rank math بروید. بخش ویرایش robots.txt را باز کنید. باید جلوی عبارت Disallow آدرس سایتتان باشد. آن را حذف کنید.
راه دیگر آن است که از بخش پیشخوان وردپرس به قسمت تنظیمات >> خواندن بروید و مطمئن شوید گزینه “از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند” تیک نخورده باشد.
دلیل دوم: سایت شما به تازگی راهاندازی شده است. ایندکس شدن یک سایت جدید ممکن است چند روز طول بکشد. این مساله به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. پس اگر شما به تازگی سایتتان را راهاندازی کردهاید چند روزی صبر کنید و دوباره سر بزنید.
دلیل سوم: سایت شما یک سایت اسپم و بی کیفیت است
سایت شما بی کیفیت و پر از محتوای کپی و بدون کپی رایت و یا لینک منبع است و گوگل تصمیم کرده سایت شما را ایندکس نکرده و یا از ایندکس خارج کند چون حاوی اطلاعات مفید و جدیدی نیست.
چک لیست سئو: قسمت اول
یک بار مرور میکنیم به کارهایی که تا به حال گفتیم و از آنها چک لیست تهیه میکنیم. به خاطر داشته باشید وقتی این آموزشها را یاد بگیرید آنها را باید در تمام سایتهایی که ایجاد میکنید به کار ببرید. بنابراین بهتر است یک چک لیست از کارها داشته باشید تا کاری از قلم نیفتد و به راحتی اقدامات لازم را برای هر سایت انجام دهید.
√ سایتتان را به گوگل آنالتیکز معرفی کرده و کد ان را در سایتتان نصب کنید
√ افزونه rank math را برای مدیریت سئو بر روی سایت نصب و فعال کنید
√ کنسول سرچ گوگل را برای سایتتان فعال کرده و آن را با افزونه سئو سینک کنید
√ چک کنید قالبتان رسپانسیو بوده و سایت برای موبایل بهینه باشد
√ نقشه سایت بسازید و به گوگل معرفی کنید
√ چک کنید سایتتان توسط گوگل ایندکس شده باشد
ساختار پیوندهای یکتا را بررسی کنید
پیوند یکتا به همان لینکی می گویند که در آدرس بار مرورگر نمایش داده میشود. مثلا این آدرس http://site.com/math-rank-plugin یک یوآرال خوب است. چون به ما میگوید این صفحه تقریبا درباره چیست. اما این آدری http://site.com/?p=345 پیوند یکتای خوبی نیست چون نه به مخاطب و نه به موتور جستجو چیزی درباره محتوا نمیگوید.
در قدیم لینک دومی٬ پیوند یکتای پیشفرض وردپرس بود. اما از وردپرس ۴.۲ به بعد این مورد عوض شد.
یکی از کارهایی که شما در ابتدای راهاندازی وردپرستان باید انجام دهید تغییر پیوندیکتای سایت است تا تاثیر منفی در سئو نگذارد. برای این کار از پنل ادمین به بخش تنظیمات >> پیوندهای یکتا بروید. پیوند یکتا را بر روی نام نوشته قرار دهید و آن را ذخیره کنید.
هشدار: اگر سایت شما حدود یک ماه است که راه افتاده آن وقت هیچ وقت خودتان پیوند یکتای آن را عوض نکنید. به خاطر داشته باشید تعویض پیوند یکتا مثل عوض کردن آدرس منزل است. برای تعویض آدرس شما باید به اداره پست٬ خانواده و دوستان و … خبر دهید. آن وقت ممکن است که بسیاری از لینکهای اشتراک گذاشته شده در شبکههای اجتماعی٬ لینکهای تبلیغی و سایتهایی که به شما لینک دهند را از دست دهید. همچنین این خظر وجود دارید که رتبهای که برای سایتتان کسب کردید را از دست دهید.
اگر پس از چند ماه خواستید پیوند یکتای سایت را عوض کنید (تنها در صورتی که بر روی ساده باشد این کار ضروری است) حتما از یک متخصص کمک بگیرید.
از بین www و نداشتن www یکی را انتخاب کنید
در حالی که هیچکدام از آنها به لحاظ سئو ارجحیتی بر دیگری ندارد٬ افراد مختلف بنابر دلایل مختلف بی ارتباط به سئو٬ یکی از آنها را انتخاب میکنند.
شما هم باید تصمیم بگیرید کدام یک را انتخاب کنید.. از آنجایی که گوگل سایتهای با www و بدون www را به عنوان دو سایت متفاوت در نظر میگیرد بنابراین توجه داشته باشید اگر هر دو نسخه را داشته باشید ممکن است تلاشهای سئوی شما به باد برود. ما در فرشمی از نسخه بدون www استفاده میکنیم.
مرحله اول – وقتی که تصمیمتان را گرفتید به تنظیمات عمومی وردپرس بروید. و اطمینان حاصل کنید هر دو کادر زیر یکی باشند:
مرحله دوم – به تنظیمات گوگل وبمستر بروید. در بخش site settings همان نسخه با یا بدون www که در تنظیمات وردپرس انتخاب کردید را باید با اینجا هم مطابقت داشته باشد.
سرعت بارگذاری سایت و بهینهسازی یادتان نرود
یکی از المانهای مهم و تاثیرگذار در سئو٬ بهینه بودن سایت شما و سرعت مناسب آن است. این المانها برای موتورهای جستجو و رتبه سایت شما بسیار موثرند و علاوه بر اینها در جذب کاربر و تبدیل بازدیدکننده به کاربر و مشتری نقش اساسی ایفا میکنند. گوگل سایتهای سریعتر را بیشتر دوست دارد (سند)
بهترین زمان بارگذاری سایت کمتر از ۲ ثانیه است اما هر بهبود کوچک در این زمان تاثیر شگرفی به دنبال خواهد داشت.. سرعت و کیفیت سایتتان را با این ابزارها میتوانید تست کنید:
۱- pingdom
فقط کافی است آدرس سایتتان را اینتر کنید و منتظر نتایج باشید.
سایتتان را برای سرعت بهینه کنید
دست به کار شوید. توصیه ما شرکت در یک دوره آموزشی است که به شما کمک میکند تمام موارد را خودتان انجام دهید. حسن این کار این است که در آینده نیز٬ مشکلات را خودتان میتوانید حل کنید٬ این کار را برای سایتهای دیگر هم میتوانید انجام دهید و چه بسا همین دانش تبدیل به منبع درآمد شما شود. اما از همهی اینها گذشته موضوع این است که ارزشش را دارد حتی اگر برایش هزینه کنید. چون نتایج آن٬ تاثیر حیاتی بر کسب و کارتان خواهد داشت.
میخواهید استاد بهینه سازی سایت شوید:
شرکت در دوره جامع ویدیویی آکادمی فرشمی برای بهینهسازی سایت
ما در اینجا یک سری موارد کلی را یادآور میشویم که حتما باید رعایت کنید:
۱- یک افزونه کش نصب کنید. کش٬ تاثیر خوبی روی سرعت بارگذاری خواهد گذاشت چون باعث میشود یک سری فایلها٬ کدها و تصاویر ذخیره شوند و اگر کاربری مجدد به سایتتان مراجعه کند٬ مرورگرش نیاز نباشد دوباره همه این فایلها را بارگذاری کند. بنابراین مشخص است که کش کردن فقط در سرعت بارگذاری برای بازدیدکنندگان دوباره است.
۲- تصاویرتان را بهینه کنید. بسیاری از تصاویر جدای از حجم بیخود و زیادی که اشغال میکنند٬ توسط قالبها و یا افزونهها تغییر اندازه داده میشوند. یعنی یک نسخه جدید از تصویرتان ایجاد میشود که دارای ابعاد متفاوتی است. گاهی چند نسخه از یک تصویر ایجاد می شود که در جاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. حالا کاری که بهینهسازی تصویر انجام میدهد این است که تصویر مناسب را برای جای مناسب بهینه میکند و مرورگر٬ تصویر با حجم کمتر را بارگذاری میکند. حال اگر شما ۱۰۰ تصویر قابل بهینه داشته باشید حدس بزنید که چقدر در سرعت بارگذاری سایتتان موثر خواهد بود.
توصیه میکنیم از ابزار آنلاین Kraken برای بهینهسازی تصاویرتان استفاده کنید. اگر میخواهید این کار را از داخل مدیریت سایتتان و به صورت خودکار انجام دهید٬ افزونه wp smush pro نسخه پرمیوم افزونه محبوب smush است که با یک کلیک تمام عکسهایتان را بهینه میکند.
۳- وردپرس٬ قالب و افزونههایتان را به روز نگه دارید. اما قبل از هر کار بکاپ گرفتن یادتان نرود.
۴- از بارگذاری کند استفاده کنید. برخی قالبها این امکان را در تنظیمات خود میدهند.
نکته: اگر میخواهید اغلب این کارها را فقط با یک افزونه انجام دهید پیشنهاد ما wp rocket است. نصب زیادی افزونه خودش بهینهسازی سایت را به خطر میاندازد. (این مقاله را حتما بخوانید)
۵- ویدیوهای خود را در جایی غیر از هاست خودتان بارگذاری کنید.
۶- از اسلایدرها تا حد ممکن استفاده نکنید. آنها تاثیر منفی در بارگذاری سایت دارند. یا لااقل از اسلایدر کم حجم و بهینه مثل این استفاده کنید.
۷- از مقالات آموزشی استفاده کنید. در دوره های ویدیویی بهینهسازی شرکت کنید و یک قدم جلوتر باشید..
توصیه: تمام افزونههای بهینهسازی٬ سئو٬ بکاپ٬ امنیت و سرعت را یکجا و در یک بسته تخفیفی دریافت کنید. بسته سفید فرشمی٬ باعث صرفهجویی در هزینهها میشود..
مطالب مرتبط:
تصاویرتان را بهینه کنید تا توسط گوگل دیده شوند
به خاطر داشته باشید که خزشگر گوگل یک روبات است و عکسها را نمیتواند مثل یک انسان ببیند. گرچه عکسهایی که نام و توضیحات روشن و شفافی داشته باشند توسط گوگل تشخیص داده میشوند.
این کار کمک میکند تا بات گوگل بفهمد این عکس و پست شما درباره چیست و به سئوی شما کمک کند – بخصوص در نتایج تصاویر جستجو –
پس برای بهینه کردن تصاویرتان
۱- از یک نام فایل توصیفی گویا استفاده کنید. نام فایل تصویری شما هرگز نباید مثلا چنین چیزی باشد DSC0286. نام باید دقیقا توضیح دهد که عکس دربارهی چیست. مثلا how-optimize-images.jpg یک نام فایل خوب است. کلمات با حروف کوچک و بینشان یک خط تیره باشد.
۲- یک عنوان گویا
۳- متن جایگزین (Alt) خوب . این متن جایگزین جایی به کار میرود که به هر دلیلی تصویر برای مخاطب بارگذاری نشود. آن گاه متن جایگزین به جای تصویر برای او نمایش داده میشود و از سردرگمی جلوگیری میکند.
لینکهای شکسته را تعمیر کنید
از گوگل وبمستر به بخش Crawl Errors بروید و در تب Not Found به دنبال لینکهای خراب بروید.
راه سادهتر استفاده از افزونه Rank Math است. در بخش Search Console این افزونه به تب Crawl Errors بروید. در آنجا لینکهای خراب در دسکتاپ و موبایل نمایش داده میشود. همچنین گزینههای بسیار مفیدی زیر هر لینک وجود دارد که برای تشخیص و رفع مشکل از همانجا بسیار کارساز است.
این لینکها چیزی را نشان نمیدهند. به دلایل مختلفی ممکن است یک لینک خطای 404 تولید کند.
- محتوای صفحهای که به آن لینک شده دیگر وجود ندارد. شاید وبسایت دان شده باشد.
- محتوای مورد نظر وجود دارد اما ادرسش عوض شده است. این به خاطر آن است که مدیر سایت پیوندهای یکتا را عوض کرده اما یادش رفته برایش تغییر مسیر یا ریدایرکت درست کند.
- محتوا در آن آدرس وجود دارد اما آدرس اشتباه تایپ شده است
برای تعمیر لینکهای خراب دو کار باید انجام دهید:
۱- علت خرابی را تشخیص دهید. سایت دان شده یا محتوا جابجا شده یا اشتباه تایپ شده
۲- لینک را حذف یا آپدیت کنید.
با Rank Math این کارها بسیار ساده است. زیر هر لینک چند گزینه وجود دارد. میتوانید لینک را مشاهده کنید٬ ببینید که منبع ارجاع این لینک کجاست٬ یک تغییر مسیر و ریدایرکت برایش بسازید و سپس آن را به حالت تعمیر شده تغییر دهید.
در آینده و در بخش پیشرفته این مقاله چه خواهید آموخت؟
به زبان ساده؛ گوگل چطور کار میکند؟
لینکها – پشت صحنهی وب جهانی
لینکها چگونه در سئو تاثیر میگذارند
کلیدواژهها و ارتباط
ساختار سایت
برگهها در مقابل پستها
برچسبها و دستهبندیها
ایندکس و نو ایندکس
پس با ما و کالج سئو همراه باشید..