بهترین هاست برای سایت وردپرسی ما در سال ۱۴۰۰؛ چگونه انتخاب کنیم؟
(بروزرسانی مطلب در ۳۰ فروردین ۱۴۰۰)
یکی از اولین اقداماتی که برای راهاندازی وبسایتتان میبایست انجام دهید، خرید هاست و دامنه است. یکی از دغدغههایی که برای اغلی مدیران سایت مطرح است، انتخاب سایتی مناسب است که بتواند جوابگوی نیازهای آنها در کوتاه مدت یا طولانی مدت باشد، هزینههای آن به صرفه باشد و دارای کیفیت و پشتیبانی مناسب باشد. در این مقاله، برترین هاستهای ارایه شده توسط شرکتهای ایرانی را که برای سایت وردپرسی شما مناسب است معرفی میکنیم.
ویژگیهای یک هاست خوب چیست؟
برای طراحی یک سایت، در ابتدا به واژههایی مثل هاست و دامنه برمیخورید. دامنه آدرس وبسایت شماست (مثل نشانی مغازه) و هاست، فضایی است که تمام دیتاها و فایلهای شما را میزبانی میکند (مثل فضای مغازه که اجناس را در آن قرار میدهید). هاست یک فضای مجازی است که روی سرورها قرار دارد. سرورها مجموعهای از کامپیوترهاست که وظیفه ذخیره اطلاعات و پردازش عملیات را بر عهده دارند. شرکتی که خدمات هاستینگ را به شما ارایه میکند، مجموعهای از این سرورها – یعنی سیستمهای کامپیوتری – در اختیار دارد که در محلی از آنها نگهداری میکند. پس وقتی از یک هاست صحبت میکنیم، سیستمهایی که شرکت ارایه دهنده هاست از آن استفاده میکند اهمیت زیادی دارد.
اگر به سایتهای هاستینگ سر زده باشید، با دو نوع از سرورها روبرو شدهاید. سرورهای داخل ایران و سرورهای خارج ایران. سرورهای داخل ایران یعنی سیستمهای کامپیوتری در نقطهای داخل ایران نگهداری میشوند و سرورهای خارجی، یعنی شرکت مورد نظر با یک شرکت خارجی که سرورهایی در کشورهای خارجی دارد همکاری میکند.
حال که با مفاهیم هاست و سرور آشنا شدید، بگذارید کمی هم از ویژگیها و مزایای انواع سرورها صحبت کنیم.
سرور ایران یا خارج؛ کدام بهتر است؟
یک قاعده کلی در این باره وجود ندارد و همه چیز به نیازهای شما بستگی دارد. اگر سالها قبل بود، به شما پیشنهاد میکردیم از سرورهای خارجی استفاده کنید اما اکنون سرورهای قدرتمندی نیز در داخل کشور مهیا شده که امتیازات خود را دارد. با توجه به وضعیت فعلی اینترنت ایران و قواعد متغیری که بر آن حاکم است سرورهای داخلی، امتیازات بیشتری نیز کسب کردهاند. اگر از سرورهای قدرتمند شرکتهای معتبر (که در ادامه به شما معرفی میکنیم) استفاده کنید، سرعت و کیفیت خوبی نصیب سایت شما خواهد شد. حسن دیگر سرورهای داخلی آن است که در صورت قطعی یا اختلال در اینترنت، سایتهایی که روی سرورهای خارجی قرار دارند از کار میافتند اما سرورهای داخلی همچنان به کار خود ادامه میدهند.
اما اگر سایت شما مثلا دارای یک شبکه اجتماعی است و شما میخواهید کاربرانتان این امکان را داشته باشند که از سایتهای معتبر و یا رسانههایی مثل یوتیوب، فیسبوک، توییتر و … که در ایران فیلتر هستند، محتوا آپلود کنند، آن وقت باید از سرور خارجی استفاده کنید. چون سرورهای داخلی نمیتوانند چنین محتوایی را از این سایتها به صورت خودکار اخذ کنند چرا که این سایتها در ایران فیلتر هستند. و یا اگر بخواهید از انتشار خودکار محتوای سایتتان در شبکههای اجتماعی مثل تلگرام استفاده کنید، باز هم به این دلیل که تلگرام در ایران فیلتر است، اگر از سرور داخلی استفاده کنید باید دردسرهای مربوط به پروکسی را به جان بخرید. اما اگر از سرور خارجی استفاده کنید این مشکلات را نخواهید داشت. بنابراین میتوان به طور خلاصه مزایای هر کدام از سرورها را بدین ترتیب ذکر کرد:
مزایای سرورهای ایرانی:
- سرعت و کیفیت بالا
- قطع نشدن در هنگام قطعی اینترنت
- عدم وجود مشکلات مربوط به تحریمها
- قیمت مناسب
مزایای سرورهای خارجی:
- امکان اخذ محتوا از سایتهای فیلتر شده بدون نیاز به پروکسی
- امکان ارسال خودکار محتوای سایت به شبکههای اجتماعی بدون نیاز به پروکسی
حال برویم سراغ اصل مطلب؛ ویژگیهای یک هاست خوب برای وردپرس
۱- سرعت
سرعت سایت یک المان مهم در جذب و افزایش مخاطب، سئو و ارتقای فروش است.
- سایت شما باید در کمتر از یک و نیم ثانیه لود شود
- مخاطبان صبر خود را از دست ندهند. ۳ ثانیه زمانی است که شما ۵۰٪ مشتریان خود را از دست میدهید
- گوگل سایت شما را به عنوان سریع ثبت میکند
واقعیت آن است که اگر هاست شما سرعت خوبی ارایه ندهد، شما هر چقدر هم که در بهینهسازی و مسایل فنی سایت بکوشید خیلی نمیتوانید سرعت سایتتان را افزایش دهید. تصور کنید شما از یک هاست رایگان یا یک هاست اشتراکی که دهها سایت را روی یک سرور پشتیبانی میکند استفاده کنید. آن وقت دیگر حتی یک سایت خام وردپرس هم با سرعت بالا لود نمیشود چه برسد سایتی پر از محتوا. آن وقت است که دیگر بهینهسازی هم به کارتان نمی آید. اما اگر هاست پرسرعتی داشته باشید آن وقت با یک بهینهسازی خوب، میتوانید بهترین سرعت را برای سایتتان به ارمغان بیاورید و علاوه بر جذب مخاطب، نمره خوبی در سئو کسب خواهید کرد.
۲- امنیت
سایتهای وردپرسی، جزو بیشترین سایتهایی هستند که مورد هک و حمله خرابکاران قرار میگیرند. برای اطلاعات بیشتر این مقاله را مطالعه کنید. بنابراین هاست شما باید دارای امنیت بالایی باشد. امنیت یک هاست چگونه تامین میشود؟ همان طور که شما روی کامپیوتر خود آنتی ویروس و نرمافزارهایی نصب میکنید که امنیت آن را حفظ کنید سرورها هم که مجموعهای از کامپیوترها هستند میبایست دارای این تجهیزات و نرمافزارها جهت حفظ امنیت باشند. البته حفظ امنیت یک سرور بسیار سختتر از حفظ امنیت یک کامپیوتر است. چرا که سرورها به اینترنت متصل هستند و دهها مصرف کننده از آن استفاده میکنند. یک کافینت را در نظر بگیرید که مجموعهای از کامپیوترها هستند که توسط دهها نفر مورد استفاده قرار میگیرند. بدیهی است کهه حفظ امنیت کامپیوترهای یک کافی نت بسیار سختتر از امنیت یک کامپیوتر شخصی است. وضعیت برای سرورها به مراتب سختتر است چرا که تعداد مصرف کنندهها بسیار بیشتر است. مصرفکنندههایی از سراسر دنیا که اصلا آنها را نمیبینید.
شرکت هاست شما میبایست اسکن مداومی روی سایتها و کامپیوترهای سرورها انجام دهد. در مقابل انواع حملات آماده باشد و از نرمافزارها و کانفیگهای قدرتمند امنیتی برخوردار باشد. تنها در آن صورت است که با اطمینان میتوانید سایت خود را روی آن میزبانی کنید.
۳- پشتیبانی
یکی از فاکتورهای مهم برای یک هاستینگ خوب مساله پشتیبانی است. سایت شما قرار است روزانه دهها و صدها بازدیدکننده داشته باشد که از آنها کسب درآمد میکنید. یک دقیقه قطعی سایت شما میتواند زیانی چند میلیونی برای سایتهای بزرگ به همراه داشته باشد. برای سایتهای کوچکتر شاید زیان شامل چنین ارقامی نباشد اما بسیار اهمیت دارد که شرکت میزبان شما، در هنگام مشکلات، خیلی سریع به دادتان برسد.
وقتی خیالتان از امنیت هاست راحت شد نکته مهم دیگر آن است که مطمئن باشید در هنگام بروز مشکل، شرکت خدمات دهنده، در هر ساعت از شبانه روز در تمام روزهای سال (حتی تعطیلات) بتواند در کمترین زمان پاسخگوی شما باشد. پشتیبانی برای سایتهای مختلف قواعد متفاوتی دارد. مثلا یک سایت فروشگاهی ممکن است ساعتها و حتی یکی دو روز زمان ببرد تا پاسخ شما را بدهد و نکتهی منفی برای آن نباشد اما پشتیبانی شرکت هاستینگ باید در کمتر از یک ساعت پاسخ شما را بدهد. حال اگر هر چقدر این زمان کمتر باشد، هاست شما قابل اطمینانتر است.
بنابراین، قبل از خرید هاست، از سرعت پشتیبانی شرکت مورد نظر اطمینان حاصل کنید. شرکت باید دارای تیم پشتیبانی قوی باشد که با سیستمهایی مثل وردپرس و همچنین مسایل فنی سرور آشنایی کامل داشته باشند و تعدادشان نیز به انداره کافی باشد. در هنگام دان شدن سایت، تیم پشتیبانی باید به سرعت مشکل سایت شما را حل کند. همچنین شرکت باید در چنین زمینههایی مسئولیتپذیر بوده و خسارتهای احتمالی. شما را جبران کند
۴- مانیتورینگ
آپتایم مانیتورینگ یکی از خدماتی است که شرکتهای هاستینگ باید به صورت رایگان ارایه دهند. این بدان معنی است که در زمان دان شدن سایت، آنها باید قبل از همه باخبر شوند. البته سرویسهای مانیتورینگ مختلفی وجود دارد که شما به عنوان صاحب سایت میتوانید برای اطمینان از آنها استفاده کنید تا در زمان دان شدن سایت باخبر شوید. اما این بدان معنی نیست که شرکت هاستینگ شما این مسئولیت را نداشته باشد. آنها موظفند تمام سایتهای میزبانی شده را ۲۴ ساعته مانیتورینگ کنند تا در صورت بروز مشکل عمده برای رفع آن در اسرع وقت اقدام کنند
۵- بکاپ گیری
علاوه بر مانیتورینگ سایتها، یکی دیگر از فاکتورهای هاستینگ خوب، نحوه بکاپ گیری آنها از سایتهاست. شرکتهای هاستینگ میبایست به طور منظم از دیتابیس و کل سایت شما بکاپ بگیرند تا در صورت بروز مشکل غیرقابل حل، شما این امکان را داشته باشید تا نزدیکترین بکاپ سالم را ریاستور کنید. گرچه شما به عنوان صاحب سایت میتوانید بکاپ گیری دستی انجام دهید و یا از افزونههای وردپرس برای بکاپ گیری منظم روزانه استفاده کنید، اما یک هاستینگ خوب بدون آن که شما بدانید، همیشه از سایت شما بکاپ میگیرد تا زمانی که سایت شما به مشکل خورد، با دست پر به کمک شما بیاید و در کمترین زمان به موقعیت مشکل ساز، یک بکاپ سالم آماده در چنته داشته باشد. شرکتهای هاستینگ معمولا به صورت روزانه از دیتابیس بکاپ گرفته و به صورت هفتگی فول بکاپ تهیه میکنند. اگر شرکت هاستینگ شما در زمانهای کوتاهتری برای شما بکاپ تهیه میکند و آنها را در جای امن نگاه میدارد، پس شما با یک هاستینگ خوب طرف هستید.
۶- تحقیق و پژوهش
یک هاستینگ خوب، باید دارای یک مرکز آموزش قوی و کارآمد، مملو از مقالات آموزشی به درد بخور باشد. بسیاری از صاحبان سایت، اطلاعات کافی در زمینه میزبانی و کار با سرورها و استفاده از کنترل پنل ندارند و این مهم است که سایت هاستینگ، آموزشهای مناسب و کافی چه به صورت مقاله و چه به صورت ویدیویی، در این زمینهها ارایه دهد. همچنین، در زمینه نرمافزارهای مدرن و به روز و اطلاعات جدید، میبایست پیشرو باشد. مثلا یک افزونه جدید به بازار آمده، پس شرکت هاستینگ شما باید از آن باخبر باشد و در صورت نیاز، پیشنیازهای آن و همچنین مشکلات احتمالی را بشناسد و خود را آماده پاسخگویی به مشتریان در این زمینه کند.
۷- بهینه سازی
بهینهسازی یکی از آن مواردی است که میتواند تمایز میان هاست خوب و بد را برجسته کند. شما میخواهید سایتتان هر چه بهینهتر، سریعتر و عالیتر باشد و یک هاستینگ خوب نیز باید در کنار شما خواستار چنین چیزی بوده و در این زمینه به شما کمک کند.
بله، شرکت هاستینگ باید در زمینه بهینهسازی سایت با شما همکاری کند. از ارایه ابزارها و نرمافزارهای مناسب برای این مقصود گرفته تا ارایه یک پیکربندی عمومی و توصیههای مناسب برای کمک به شما. علاوه بر اینها باید به شما کمک کند و راهکاری ارایه دهد تا هزینههای ماهانه بهینهسازی سایت برای شما کم شود. یعنی باید به شما ابزارهایی رایگان پیشنهاد کند تا اینکه برای چنین کارهایی از شما پول بگیرد.
۸- SSL رایگان
این مورد را اغلب شرکتهای هاستینگ امروزه ارایه میدهند. بنابراین برای خرید هاست به این نکته توجه کنید که آیا ssl رایگان توسط آن ارایه میشود یا خیر. حتما میدانید ssl چیست. ssl یک پروتکل امنیتی برای سایت شماست که برای سئو و گوگل یک الزام است. راه تشخیص آن هم این است که سایت شما تحت پروتکل https اجرا شود نه http.
۹- سرورهای قدرتمند
البته این یک مساله نسبی است اما به عنوان آخرین گزینه در اینجا ارایه کردیم تا درباره آن توضیح دهیم. درباره سرورها توضیح دادیم. حال باید چک کنید که کامپیوترهای سرورهای شرکت هاستینگ شما دارای چه مشخصات سختافزاری است. شرکتهای هاستینگ در پلنهای خود این توضیحات را ذکر میکنند. (اگر شرکت هاستینگ در توضیحات پلن راجع به مشخصات سختافزاری سرورها توضیح نداد بهتر است بیخیال خرید از آن شوید)
چک کنید که سخت افزار ارایه شده، شامل بروزترین قطعات و قویترین آنها در بازار باشند.
پیشنیازهای هاست وردپرس
حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید وردپرس یک اسکریپت بسیار سبک است که به پیشنیازهایی زیادی نیاز ندارد و اغلب هاستهای موجود از آن پشتیبانی میکنند و سازگاری دارند. پیشنیازهای اصلی وردپرس این ها هستند:
– php نسخه ۷ یا بالاتر
– MySQL نسخه ۵.۶ یا بالاتر
- پشتیبانی از HTTPS
به خاطر محبوبیت زیاد وردپرس، اکثر شرکتهای هاستینگ امکان نصب خودکار وردپرس را در پلنهای خود فراهم میکنند. این کار برای مبتدیان خوب است که به راحتی میتوانند کار با مدیریت سایت را آغاز کنند
انواع هاستها
اجازه دهید در اینجا انواع هاستها را هم به شما معرفی کنیم. چون فارغ از شرکتهای هاستینگ خوب که به شما معرفی میکنیم شما باید بدانید چه نوع هاستی به درد شما میخورد. این موضوع فارغ از آن که سایت شما وردپرسی است اهمیت دارد. در اینجا مساله تعداد بازدیدکننده و بزرگی سایت شما مطرح است. آیا سایت شما یک سایت شرکتی است که میخواهید شرکت خود را با آن معرفی کنید. یا یک سایت فروشگاهی است با صدها محصول و یا یک سایت دانلودی با هزاران بازدیدکننده؟ برای هر کدام از اینها باید به دنبال یک هاست خاص بگردید.
هاست رایگان
فقط برای معرفی این قسمت را عنوان کردیم و آن را به هیچ عنوان توصیه نمیکنیم. از هاست رایگان بهتر است فقط برای موارد آزمایشی استفاده کنید و هرگز برای یک سایت فعال و عملیاتی به سراغ آن نروید. هاست رایگان محدودیت های زیادی دارد و البته چیزهای خاصی (مثل قرار دادن. یک بنر تبلیغی در سایت شما) از شما طلب میکند.
هاست اشتراکی وردپرس
این نوع هاست، متداولترین هاست برای میزبانی سایتهای وردپرسی است که سایتهای بسیاری در ایران و جهان از آن استفاده میکنند. همچنین بهترین هاست برای مبتدیان و افرادی است که در آغاز راه هستند. البته هاستهای اشتراکی هم شکلهای مختلفی دارند. اما در کل هاست اشتراکی شامل یک سرور است که سایتهای مختلفی را در خود میزبانی میکند. مساله اصلی برای یک هاست اشتراکی آن است که چند سایت روی یک سرور پشتیبانی میشود و سرور تا چه حد قدرتمند است. برخی از شرکتها، دهها سایت را در هاستهای اشتراکی میزبانی میکنند. اما برخی از شرکتها (مانند میزبان فا) برای جلوگیری از افت شدید کیفیت، تعداد کمی سایت (مثلا تا ده سایت) را روی یک سرور پشتیبانی میکنند. بنابراین سایتهای کوچک و کم بازدید را میتوانید در دسته اول، و سایتهای بزرگتر را در دسته دوم میزبانی کنید.
برترین هاستینگها، سایتهای محدودی را در هاستهای اشتراکی قرار میدهند تا بتوانند کیفیت را تامین کنند. در اغلب این هاستها، شما واژه نامحدود را درباره منابع زیاد میبینید. اما در واقع آن چنان هم منابع نامحدود در اختیارتان قرار نمیگیرد. شما همچنان محدودیتهایی در استفاده خواهید داشت. مثلا اگر سایت شما شروع کند به اشغال بخش قابل توجهی از بارگذاری سرور، آن وقت مشاهده خواهید کرد که با شما تماس میگیرند و از شما میخواهند که پلن خود را ارتقا دهید. چون اگر این کار را نکنند. تاثیر منفی بر عملکرد سایتهای دیگر در هاست خواهد داشت. خب این عاقلانه به نظر میرسد. وقتی سایت شما رشد کند باید بهایش را هم بپردازید.
** مناسب برای بیزینس های کوچک و وبلاگهای تازه کار
هاست VPS یا سرور خصوصی مجازی
سرور مجازی یک سیستم مجازی است. این یک روش است که در آن، با در نظر گرفتن نیاز مشتری، یک کامپیوتر سرور فیزیکی را به چند سرور تقسیم میکنند. اگر چه شما این سرور را نیز با تعداد محدودی به اشتراک میگذارید اما تقریبا به اندازه یک سرور اختصاصی، کنترل به دست شماست. همچنین شما حریم خصوصی یک کامپیوتر شخصی فیزیکی را دارید و میتوانید نرمافزارهای سرور دلخواه را روی آن نصب کنید.
توسعه دهندههای حرفهای، کاربران نیمه حرفهای و وبلاگهای متوسط از این هاست برای سایتهایشان استفاده میکنند. اگر شما دانش فنی کافی ندارید آن وقت باید یک VPS مدیریت شده خریداری کنید که بدان معنی است که ارایه دهنده هاست وردپرس، برنامه آپدیتهای سیستم را مدیریت کرده و اگر نیاز به کمک داشته باشید به یاریتان میشتابد.
** مناسب برای بیزینس های متوسط، وبلاگها و سایتهای پربازدید و طراحان و توسعه دهندههای حرفهای
هاست اختصاصی وردپرس
سرور اختصاصی یک سرور فیزیکی است که شما از شرکت هاستینگ خریداری میکنید. سرور اختصاصی مثل یک کامپیوتر شخصی کنترل همه چیز از جمله نصب سیستم عامل و نرمافزارها را در اختیار شما قرار میدهد. اگر در آغاز راه هستید و ترافیک عظیم روی سایت ندارید نیازی به استفاده از سرور اختصاصی ندارید. اگر شما تخصص کافی در کار با سرور ندارید یا نمیتوانید یک مدیر سرور استخدام کنید آن وقت توصیه میکنیم از یک سرور اختصاصی مدیریت شده استفاده کنید. ارایه دهندگان هاست وردپرس که سرور مدیریت شده میفروشند، تعدادی مدیر سرور تمام وقت در اختیار دارند که سرورها را مدیریت میکنند. اقداماتی مانند ارتقای سیستم، مانیتور سرور و پشتیبانی توسط آنها انجام میشود. وبسایتهای بزرگ از سرور اختصاصی استفاده میکنند.
** مناسب برای سایتهای بسیار پربازدید
حالا که با انواع هاست هم آشنا شدید برویم سراغ اصل مطلب یعنی معرفی برترین هاستینگهای ایرانی (این فهرست بروزرسانی میشود)
برترین هاستینگهای ایرانی
در معرفی برترین هاستینگهای ایرانی تمام فاکتورهایی که در بالا ذکر کردیم را در نظر گرفتهایم. البته خیلی کم بتوان شرکتی پیدا کرد که در تمام فاکتورها بهترین باشد اما در اینجا همه چیز نسبی است. بنابراین در معرفی شرکتها، فاکتورهای برتر درباره آنها را نیز ذکر میکنیم تا شما قدرت انتخاب بیشتری بر حسب نیازهای خود داشته باشید.
پارس پک
فقط یک نکته باعث شده تا نام پارس پک را در اینجا بیاوریم و آن هم سرعت پشتیبانی است. به غیر از این، در هیچ زمینه دیگری، پارس پک نمره قبولی دریافت نمیکند. پارس پک در ابتدای راهاندازی، بسیار به روز بود و انتظار آینده خوبی برای آن می رفت. اما در طول چندین سال، هیچ تغییر قابل توجه و مثبتی در آن اتفاق نیفتاد. کیفیت سرورها ارتقا نیافت، سرویسهای جدید اضافه نشد. گرچه زمانی پارس پک بسیار به روز بود، اما هر چه گذشت از سایر رقبا عقب افتاد. اما همچنان در زمینه پشتییبانی حرف اول را میزند. هر زمان از شبانه روز که تیکت بزنید به سرعت پاسخ شما داده خواهد شد. عجیب است که مدیران این شرکت، فکری به حال ارتقای سرویسهای خود نمیکنند و برنامهای نیز در این زمینه ندارند.
ایران سرور
این شرکت برخلاف پارس پک، پشتیبانی قدرتمندی ندارد. در واقع نمره ۷۰ از ۱۰۰ بیشترین امتیازی است که در زمینه پشتیبانی دریافت میکند. و این تنها به سرعت پشتیبانی مربوط نمیشود. کارمندان پشتیبانی کمک چندانی در رفع مشکل نمیکنند و باید چندین بار مشکل را توضیح دهید تا پس از زمان نسبتا طولانی، در صورتی که بخت یارتان باشد مشکلتان حل شود.
اما از ضعف پشتیبانی که بگذریم به فاکتورهای دیگر میرسیم. سایت اصلی ایران سرور، بسیار مدرن، کارآمد و کاربردپذیر است. از مزیتهای سایت به این نکات میشود اشاره کرد: در صفحه اصلی سایت، شما پلنهای اصلی ارایه شده را مشاهده میکنید و همچنین منوهای هدر، کار شما را راحت کرده و در واقع دسترسی به تمام مسیرهای اصلی را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین در صفحه اصلی به صورت مستقیم امکان ثبت دامنه وجود دارد که شما را به صفحه خرید هدایت کرده و میتوانید سرویسهای دیگر را نیز به آن اضافه کنید.
ایران سرور هم سرور اختصاصی ارایه میدهد هم اشتراکی و هم مجازی. خبر خوش آن که ایران سرور، هاست مخصوص وردپرس نیز ارایه میدهد. در صفحه مربوط به هاست وردپرس اطلاعات کاملی در این زمینه ارایه شده است. قیمت پلنهای هاست وردپرس از ۹۹ هزار تومان در ماه شروع میشود که در این حالت ۵ گیگ فضا در اختیار شما قرار میدهد. ایران سرور گارانتی بازگشت وجه ۱۴ روزه و همچنین تیم مخصوص پشتیبانی ارایه میدهد.
هاست وردپرس با کنترل پنل cpanel ارایه میشود که قدرتمندترین کنترل پنل است که دارای امکانات متعدد و رابط کاربری قدرتمندی است. کیفیت هاست اشتراکی ایران سرور مناسب است و طبق ادعای شرکت، تعداد سایتهای روی سرور جهت حفظ کیفیت، محدود نگاه داشته میشود. (بروزرسانی: در حال حاضر خیلی نمیشود روی این ادعا حساب کرد. به نظر میرسد سرعت سایتها با بالا رفتن بازدید کاهش مییابد و به همین خاطر، هاست اشتراکی را توصیه نمیکنیم)
بروزرسانی مهم: به دلیل پایین آمدن کیفیت، ایران سرور را توصیه نمیکنیم. علاوه بر این، عدم تعهد شرکت در نگهداری بکاپ موجب شده پس از گذشت سه روز از زمان سررسید، کلیه اطلاعات یکی از سایتهای ما پاک شده و هیچ بکاپی از آن نگهدای نشود. گرچه طبق قوانین، شرکت تعهدی بر نگهداری اطلاعات پس از سررسید فاکتور ندارد اما به طور عرفی، معمولا اغلب شرکتها دستکم تا یک ماه اطلاعات را نگهداری و پس از چند اطلاعیه آن را حذف میکنند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت این شرکت تعهد و مسئولیتی در قبال حفظ اطلاعات مشتریان خود ندارد و با وجود شرکتهای بزرگ دیگری که علیرغم داشتن مشتریان بسیار، و نیاز به فضای ذخیرهسازی عظیم، سعی در حفظ اطلاعات سایتها تا حداکثر زمان ممکن را دارند، چنانچه به کسب و کار و سایت خود اهمیت میدهید استفاده از ایران سرور را به شما پیشنهاد نمیکنیم. ما نیز تمام سایتهای خود را که در این شرکت میزبانی میشدند منتقل کرده و به مشتریان خود نیز این امر را توصیه کردهایم.
میهن وب هاست
میهن وب هاست نیز یک سرویس دهنده میزبانی وب است که اکنون جزو قدیمیهای این حوزه به حساب میآید و با قیمتهای مقرون بصرفهای معروف است. گرچه وبسایت اصلی این شرکت ناامیدکننده است و حداقل استانداردها را دارا نیست اما فاکتورهای پشتیبانی و قیمت، باعث شده اسم آن را در این لیست قرار دهیم. این شرکت نیز تمام انواع هاست از جمله هاست مدیریت شده را ارایه میدهد. اما از هاست اختصاصی برای وردپرس خبری نیست.
حسن هاست اختصاصی وردپرس در آن است که کارشناسان شرکت، سرور را برای یک سایت با مدیریت محتوای وردپرس بهینه میکنند و پیشنیازهای آن را فراهم میکنند. اما اگر شما سایت دانلودی دارید میتوانید از هاستهای دانلود میهن وب هاست استفاده کنید. تنها عاملی که باعث میشود این توصیه را بکنیم قیمت مناسب است. اما اگر به دنبال کیفیت هستید دنبال آن نروید. کیفیت هاست دانلود میهن وب هاست بسیار نازل است و اخیرا نیز دارای اختلالاتی است که با بسیاری از نرم افزارهای ftp به مشکل میخورید.
بنابراین به طور خلاصه، اگر به دنبال پشتیبانی و قیمت مناسب هستید، میهن وب هاست میتواند یک انتخاب خوب باشد. اما اگر به دنبال کیفیت هستید به هیچ وجه آن را توصیه نمیکنیم. میهن وب هاست برای سایتهای کم بازدید، وبلاگهایی که در آغاز راه هستند و یا برای طراحان وب برای ساخت وبسایتهای آزمایشی یا دمو مناسب است.
میزبان فا
این شرکت، اغلب فاکتورهای یک هاستینگ خوب را دارد. از سایت اصلی شرکت شروع میکنیم که دستکم ۵۰ درصد استانداردها را داراست. خبری از پلنها و ثبت آسان دامنه در صفحه اصلی نیست و تنها توضیحات و تبلیغ کیفیت مشاهده میشود. منوها سایت هم تنها به بخشهای اصلی راهنمایی میکنند و به لحاظ کاربردپذیری، نمره قبولی دریافت نمیکند. به لحاظ طراحی نیز، چندان مدرن یا چشم نواز نیست و از استایلهای قدیمی و نخ نما در آن استفاده شده است. از سایت که بگذریم، در بخش امکانات، تقریبا هر چه که بخواهید در میزبان فا مهیاست.
جدای از آن که انواع هاست در میزبان فا ارایه میشود، نکته مهم آن پشتیبانی بسیار خوب از وردپرس است. میزبان فا برای وردپرس و حتی ووکامرس، هاست اختصاصی طراحی کرده و این بدان معنی است که شما با خیال راحت میتوانید سایتتان را در این هاستها میزبانی کنید.
اگر به دنبال سرور داخل ایران هستید و به لحاظ هزینه مشکلی ندارید در خرید از میزبان فا شک نکنید. گرچه قیمتهای پلنهای میزبان فا بالاتر از جاهای دیگر است و از ۱۹۹۰۰۰ تومان ماهانه شروع میشود اما به لحاظ کیفیت و سرعت، یا استفاده از سرورهای قدرتمند اختصاصی که توسط شرکت نگهداری میشود حرف اول را میزند. با توجه به ادعای شرکت، در هاستهای اشتراکی مخصوص وردپرس، تعداد کمی سایت میزبانی میشود و به همین خاطر، کیفیت افت نمیکند. همچنین تیم فنی شرکت، در بهینهسازی سایت به شما کمک میکند و کانفیگهای اولیه را برای شما انجام میدهد.
میتوان گفت میزبان فا، تمام ویژگیهای یک هاستینگ مدرن و قابل رقابت با شرکتهای خارجی را دارد. پشتیبانی این شرکت نیز نمره قبولی را میگیرد. اما هزینهها در اینجا کمی بالاست. در عرض یک ماه که ما سایت خود را با پلن اولیه راه انداختیم مجبورمان کردند به پلن چهارم ارتقا دهیم. همچنین بعد از چند ماه متوجه شدیم حتی از این فراتر رفتهاند و هزینه را حتی از بالاترین پلن هم افزایش دادهاند بدون آن که از ما اجازه بگیرند. گرچه این موارد بسیار آزاردهنده است اما اگر شما بخواهید سایت بزرگی را با کیفیت خوب میزبانی کنید ناچارید اینها را تحمل کنید. برای سایتهای کوچک، استفاده از میزبان فا پیشنهاد نمیشود.