برترین افزونه های صفحه ساز وردپرس؛ مقایسه و نقد و بررسی
وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا٬ انقلابی در نشر آنلاین پدید آورد. به کمک وردپرس٬ دیگر طراحی وبسایت از یک امر کاملا تخصصی٬ به یک فعالیت همه گیر تبدیل شد و هر کسی با کمترین دانش فنی قادر به ایجاد یک وبسایت شد. با حجم قالبها و افزونههایی که برای وردپرس به وجود آمد٬ خود وردپرس تبدیل به ابزاری شد که طراحان وب به کمک آن شروع به ساخت وبسایت برای مشتریانشان کردند.
اما سادگی کار با وردپرس به همین جا ختم نشد و با ظهور صفحه سازهای مدرن یا نسل دوم٬ دیگر طراحی وبسایت تبدیل به یک کار گرافیکی شده و به کمک آنها٬ هر کسی بدون نیاز به خرید قالبهای مختلف٬ قادر به ایجاد وبسایت بر اساس نیازهای کسب و کار خود شده است. تعداد صفحه سازهای وردپرس به تدریج افزایش یافته و اکنون بیش از ۱۰ صفحه ساز معتبر برای وردپرس وجود دارد که هر کدام مزایای خود را داراست.
به رسم آکادمی فرشمی٬ ما سعی میکنیم برترین موارد واقعی را به شما معرفی کنیم. بر خلاف بسیاری از وبسایتهای تحلیلی که به خاطر کسب درآمد از همکاری در فروش٬ تمام موارد را معرفی میکنند فارغ از برتریهای واقعی آنها٬ ما سعی میکنیم٬ تنها به معرفی برترینها بپردازیم که کار شما را در انتخاب راحت کند.
مراحل رشد و تکامل صفحه سازهای وردپرس
در این مقاله سعی میکنیم مراحل رشد و تکامل صفحهسازها را طی معرفی آنها بیان کنیم تا برسیم به برترین محصول و برنده رقابت.
تکنولوژی صفحه ساز در وردپرس با صفحه ساز معروف ویژوال کامپوسر٬ سر زبانها افتاد. این صفحه ساز در واقع نسل اول صفحه سازها به شمار میرود پیش از آن که پای رابط گرافیکی زنده باز شود. سازندگان قالبها با استفاده از این صفحهساز٬ قالبهایی مدرن و زیبا برای وردپرس خلق کردند. صفحات چشم نواز برای قالبها موجب شد که ویژوال کامپوسر به انتخاب اول تبدیل شود و اکثر سازندگان قالب از آن استفاده کنند چنان که هنوز هم این صفحه ساز٬ رتبهی اول نصب و استفاده را در میان صفحه سازها داراست گرچه اکنون میتوان به جرات٬ این صفحهساز را ضعیفترین صفحهساز٬ در میان گزینههای موجود در بازار دانست.
علاوه بر کندی و سختی کار با ویژوال کامپوسر٬ باید عدم وجود یک ویرایشگر گرافیکی زنده و پویا را از عمدهترین ضعفهای این افزونه به شمار آورد. رابط کاربری قدیمی این صفحه ساز٬ نیز باعث میشود که ما آن را در لیست برترینهای وردپرس قرار ندهیم.
فاکتور های مهم برای بررسی بهترین افزونه های صفحه ساز وردپرس
حال بیایید ببینیم یک صفحه ساز خوب باید چه ویژگیها و فاکتورهایی داشته باشد.
ساده و روان بودن – با توجه به کارکرد اصلی صفحهسازها که قرار است امکان ساخت وبسایت را برای همگان میسر کند٬ باید در کمال سادگی تمام قابلیتهای خود را بتواند به کاربران عرضه کند و دارای پیچیدگیهای بی مورد نباشد.
تمام المانهای لازم برای طراحی سایت را دارا بودن – قدرت اصلی صفحهسازها را ماژولهای آنها فراهم میکند. ماژولها٬ همان المانهایی هستند که شما آنها را میکشید و درون صفحهی خود قرار میدهید. هر چه کمیت و کیفیت این المانها بالاتر باشد٬ نشان دهندهی قدرت صفحه ساز است.
قدرت عملکرد – یک صفحه ساز خوب باید دارای کدنویسی با کیفیت باشد تا کاربر را با سختی و مرارت روبرو نکند و کار خود را به درستی انجام دهد.
رابط گرافیکی زنده و پویا – یکی از المانهای مهم صفحهسازها٬ رابط گرافیکی آنهاست. این که کاربر بتواند متنها را داخل صفحه وارد کند٬ تغییر فونت٬ اندازه٬ تصویر و سایر المانها به راحتی انجام بگیرد و کاربر تغییراتی را که اعمال میکند به صورت زنده مشاهده کند بدون آن که نیاز باشد پیشنمایش آن را در یک صفحه دیگر مشاهده کند.
واکنش گرایی – بدون آن که نیاز به کار اضافه باشد٬ صفحه ای که شما با استفاده از رابط گرافیکی صفحهساز میسازید باید برای نمایش در تمام نمایشگرها از جمله موبایل و تبلت بهینه باشد.
سازگاری بالا – صفحه ساز باید با بیشتر قالبها و افزونههای معروف سازگاری داشته باشد و با آنها تداخل و کانفلیکت ایجاد نکند تا کاربر بتواند در هر سایتی از آنها استفاده کند.
سرعت – کاربران دوست دارند کارشان را بدون مواجهه با کندی انجام دهند. درست مثل فتوشاپ٬ کاربر باید بتواند صفحه را به صورت گرافیکی ایجاد کند بدون آن که منتظر بماند تا هر المان در جای خود بنشیند و مجبور باشد ساعت ها و روزها وقت صرف ساخت یک صفحه کند.
سئوی خوب – سازندگان صفحه ساز باید افزونهشان را برای سئو بهینه کنند. یعنی تمام فاکتورهای مربوط به سئو میبایست در صفحه ساز رعایت شده باشد.
رابط کاربری کاربرپسند – چیزی که باید به آن توجه شود این است که اگر شما یک صفحه ساز را دوست نداشته باشید و کار با آن برایتان جذاب نباشد از آن استفاده نخواهید کرد. رابط کاربری یک صفحهساز باید زیبا و جذاب باشد تا کاربر از کار با آن لذت ببرد.
دارای قالبها و صفحههای پیش ساخته آماده
قابلیت ذخیره قالبهای ساخته شده
ما برای بررسی٬ تست و تحلیل صفحهسازها تمام فاکتورهای بالا را به علاوهی موارد متعدد دیگر در نظر گرفتهایم. حال نوبت آن است که نتیجه بررسیهایمان را با شما در میان بگذاریم.
۴- صفحه ساز دایوی؛ از اولین صفحه سازهای مدرن جهان
صفحه ساز و قالب دایوی٬ در زمان تولدش٬ توانست تحولی بزرگ را در میان سایت سازها به راه اندازد. به زودی محبوب شد و به فروش خوبی دست یافت. این صفحه ساز توانست یک رابط کاربری گرافیک و تقریبا لایو ارایه دهد و کاربران خود را راضی کند. سرعت تقریبا خوبی هم داشت و میشد با آن وبسایتهای زیبا خلق کرد بدون آن که نیاز به خرید قالب داشته باشیم.
تا زمان ارایه نسخه ۳ صفحه ساز دایوی نیز ویرایشگر فرانت اند نداشت. یعنی شما میبایست صفحه را در بک اند طراحی میکردید و سپس پیش نمایش آن را مشاهده میکردید. با ارایه نسخه ۳ دایوی٬ این صفحه ساز مجهز به ویرایشگر دیداری زنده شد. این محصول الگانت تمز٬ در اغلب سایتها کار میکند و دارای ۴۶ ماژول محتوایی جهت ساخت صفحه است.
گرچه با انتشار صفحه سازهایی مانند بیور بیلدر٬ دایوی دیگر جلوهی چندانی برای عرضه نخواهد داشت اما به خاطر ویژگیهایی که برای اولین بار عرضه داشت در لیست ما جای گرفت.
صفحه ساز دایوی دارای حدود ۲۰ قالب پیش ساخته نیز هست که میتوانید با یک کلیک آنها را بارگذاری کنید. همچنین شما میتوانید صفحات ساخته شدهی خود را به شکل قالب ذخیره کنید و در پروژههای دیگر از آنها استفاده کنید.
امتیاز:
رابط کاربری: 2/5
قدرت کارکرد: 3/5
ماژولها: 3/5
سرعت: 2/5
کدنویسی: 2/5
امتیاز کلی: 3/5
نقاط منفی: یکی از مهمترین نقاط منفی دایوی آن است که این صفحهساز بر پایه شورت کد کار میکند. یعنی کل صفحه شما را به وسیله شورت کدها میسازد درست مثل ویژوال کامپوسر. این یعنی اگر زمانی شما این افزونه را غیرفعال کنید محتوای صفحه شما به صورت انبوهی از شورت کدها نمایش داده میشود.
۳- معمار ترایو Thrive Architect؛ معماری ساختار سایت
این افزونه بازسازی همزاد قدیمیتر خود یعنی thrive content builder است که در نسخه جدید خود شباهت زیادی به المنتور پیدا کرده است. مارکت فرشمی به عنوان اولین ارایه دهنده افزونههای این شرکت سازنده در ایران٬ سایر افزونههای این شرکت را نیز ارایه کرده است. ایدههای جذاب در مارکتینگ و استایل و رابط کاربری جذاب و قدرتمند از جمله ویژگیهای محصولات این توسعه دهنده است.
به خاطر این که بیشتر تمرکز این شرکت بر روی مارکتینگ است و افزونه معروف آنها در این زمینه یعنی Thrive Leads شهرتی در این جهت کسب کرده٬ این صفحه ساز نیز بسیار مورد استفاده وبلاگ نویسها و شرکت ها و سایتهای بازاریابی قرار گرفته است.
رابط کاربری زنده و پویای آرشیتکت٬ کمک میکند شما تغییرات را در آن واحد مشاهده کنید. ماژولهای این صفحه ساز نیز به خوبی و زیبایی طراحی شده و نیاز شما را برآورده میکند. گرچه این رابط کاربری هنوز به شکل ایدهآل و کاربرپسند خود دست نیافته و کمی طول میکشد تا دستتان بیابد که چطور با آن کار کنید.
قابلیت استایلدهی به المانها٬ برخلاف افزونههای مدرنی مثل المنتور و بیور که به صورت تبها (زبانهها) ست٬ در اینجا در یک ستون عرضه میشود که میتوانید آنها را باز و بسته کنید و گزینهها را مشاهده کنید.
این صفحه ساز دارای ۴۰ ماژول مخنلف است که میتوانید از آنها در ساخت صفحه بهره بگیرید. همچنین دهها قالب آماده در ۳۶ دسته ارایه شده که کتابخانه عظیمی را در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید بدون مشکل از آن استفاده کنید.
امتیاز:
رابط کاربری: 4/5
قدرت کارکرد: 3/5
ماژولها: 3/5
سرعت: 2/5
کدنویسی: 3/5
امتیاز کلی: 3.5/5
قیمت: ۳۹۰۰۰ تومان
توضیحات بیشتر و خرید محصول
۲- افزونه المنتور؛ ایدههای جذاب برای صفحه ساز
افزونه المنتور به طور رسمی در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و علیرغم سن کم خود توانسته به بیش از یک میلیون نصب فعال در سایت وردپرس دست یابد. بله درست حدس زدید. این صفحه ساز یک نسخه رایگان دارد که برخی از امکانات را جهت تست در اختیارتان قرار میدهد. این افزونه توانسته امتیاز خوب ۵ را نیز کسب کند.
نکته مثبت درباره این افزونه رابط کاربری و گرافیکی زنده و پویای آن است که شما به سادگی و به صورت گرافیکی میتوانید اثرتان را تولید کنید. از این جهت ایجاد صفحه برایتان به امری لذت بخش بدل میشود. اما اگر بخواهید یک سایت کامل را با استفاده از امکانات قالبساز المنتور خلق کنید آن وقت به پارهای مشکلات برخواهید خورد.
برای آن که دستتان در ساخت صفحه باز باشد مجبورید ادآنها و افزونههای بسیاری که عناصر بیشتری به ماژولهای المنتور اضافه میکنند را نصب کنید. ساختار المنتور روز به روز بهتر میشود اما هنوز نتوانسته به فرم ایدهآل دست یابد. المنتور استایل مربوط به صفحاتی را که میسازید در یک پوشه خارجی در هاست شما نگهداری میکند. این امر گاهی ممکن است موجب به هم ریختگی سایت شما شود. بنابراین در هنگام کار با المنتور همیشه یادتان باشد یک افزونه قدرتمند بکاپ بر روی سایتتان نصب باشد که برای بکاپ گیری روزانه برنامهریزی شده است.
با همه این مشکلات٬ نمیتوان پنهان کرد که کار با المنتور جذاب و راحت است. همچنین سرعت بالای المانها باعث میشود که شما بدون مشاهده کندی خاصی٬ مرحله به مرحله سایتتان را بسازید.
المنتور ۲۸ ویجت/ماژول رایگان در اختیارتان قرار میدهد که در نسخه پرو ۳۰ المان دیگر به آن اضافه شده و مجموعا ۵۸ ماژول جهت ساخت صفحه در اختیار شما قرار میدهد. همچنین ۴۰ قالب پیش ساخته رایگان نیز در اختیار شما قرار میگیرد که البته چنگی به دل نمیزنند.
اما در نسخه پرو٬ قالبهای پیش ساخته و بخش های آمادهی زیادی ارایه میشود. در صورتی که شما بخواهید از این قالبهای آماده استفاده کنید میبایستی لایسنس مخصوص المنتور را خریداری کرده باشید وگرنه قادر به استفاده از آنها نخواهید بود. کاربران ایرانی باید توجه داشته باشند که به خاطر تحریمها٬ در مارکتهای ایرانی٬ این افزونهها به صورت قفل شکسته در اختیارتان قرار میگیرند و شما نخواهید توانست از این قالبها استفاده کنید. برای این کار میبایست هزینه جداگانهای کرده و ما برایتان لایسنس اختصاصی محصول را تهیه کنیم تا بتوانید از تمام امکانات این صفحه ساز قدرتمند استفاده کنید. همچنین میتوانید از افزونه جذاب jetelements و بسته آن استفاده کنید که تعداد انبوهی قالب و بخش پیش ساخته در اختیارتان قرار میدهد.
از دیگر مشکلات المنتور میتوان به زمانهایی اشاره کرد که سر ناسازگاری میگذارد. ممکن است با برخی قالبها یا افزونهها تداخل داشته باشد که البته در نسخههای جدیدتر تعداد قالبهایی که مشکل ایجاد کنند به مراتب کمتر شده است.
امتیاز:
رابط کاربری: 5/5
قدرت کارکرد: 3/5
ماژولها: 5/5
سرعت: 4/5
کدنویسی: 3/5
امتیاز کلی: 4/5
قیمت: ۵۵۰۰۰ تومان
توضیحات بیشتر و دریافت افزونه
۱- صفحه ساز بیور بیلدر Beaver Builder؛ شاهکاری از تکنولوژی طراحی سایت
و اما انتخاب اول و برترین گزینه در میان این فهرست. صفحهسازی که شاید اگر یک بار از آن استفاده کنید دیگر برایتان سخت باشد از صفحه سازی دیگر استفاده کنید. بیور بیلدر فراتر از یک صفحهساز است. شما با آن میتوانید یک قالب کامل را از ابتدا و به صورت گرافیکی طراحی کنید. اگر طراح سایت هستید میتوانید انواع و اقسام سایتها را در زمینههای مختلف برای مشتریانتان خلق کنید و آنها را از زیبایی حیرت انگیز طراحی خود شگفت زده کنید.
رابط کاربری بیور٬ همهی المانهایی که نیاز دارید را در خود جا داده و دارای قدرت و سرعت بالایی است. در اینجا نیز شما برای هر ماژول چندین تب در اختیار دارید از تنظیمات کلی گرفته تا استایل دهی٬ تایپوگرافی٬ بخشهای اختصاصی و بخش پیشرفته. یعنی برای هر ماژول شما دستکم سه تب در اختیار دارید (بر خلاف المنتور که هر ماژول کلا دارای ۳ تب است) و این به شما قدرت و اختیارات کاملی در ویرایش و ایجاد تغییرات در هر ماژول میبخشد که همه چیز در آن پیش بینی شده است.
ساختاردهی به ردیفها و ستون ها و ویرایش آنها٬ به خوبی امکان پذیر است و شما برای ایجاد ساختار دلخواه دست تان کاملا باز است. بیور دارای ۳۶ ماژول حرفهای است و چند ادآن قدرتمند نیز برای آن ارایه شده که تعداد ماژولها را به چندین برابر این تعداد افزایش میدهد. همچنین ۵۶ برگه پیش ساخته رایگان نیز وجود دارد که شما بدون هیچ محدودیت و ممنوعیتی میتوانید از تمام آنها استفاده کنید. افزونه powerpack برای بیور بیلدر ارایه شده که تعداد انبوهی قالب پیش ساخته بسیار زیبا و جذاب برای استفاده در اختیارتان قرار میدهد.
بیور نیز دارای یک نسخه رایگان است با بیش از ۵۰۰۰۰۰ نصب فعال و امتیاز بالای ۵ ستاره. اما برای امکانات و ماژولهای کامل باید نسخه حرفهای آن را خریداری کنید که تفاوت آنها تنها در تعداد ماژولهاست. البته شما برای ساخت صفحات حرفهای نیاز به این نسخه دارید اما نسخه رایگان٬ همان امکانات و شمایل نسخه حرفهای را در اختیارتان قرار میدهد یعنی برای تست کارکرد این افزونه٬ امکان مناسبی است.
کدنویسی این افزونه بسیار حرفهای انجام شده و کارکرد بسیار خوبی ارایه میدهد. حسن ساختار افزونه در آن است که حتی وقتی شما ان را غیرفعال میکنید٬ محتوای صفحهای که ایجاد کردهاید دست نخورده باقی میماند و تنها بخشی از استایل آن حذف میشود.
بیور بیلدر دارای یک افزونه به نام theme builder نیز هست که شما به کمک آن میتوانید یک قالب وردپرس را از اساس خلق کنید و باید گفت این کار را به خوبی انجام میدهد. این افزونه مناسبترین گزینه برای ساخت یک قالب وردپرس بر اساس نیازهای شرکت هست و به جای آن که یک قالب آماده خریداری کنید که برای مصارف عمومیتر ساخته شده و نیازهای اختصاصی شما را و همچنین سلیقه شما را برآورده نمیکند٬ میتوانید قالب خودتان را خودتان بسازید.
امتیاز:
رابط کاربری: 5/5
قدرت کارکرد: 5/5
ماژولها: 5/5
سرعت: 5/5
کدنویسی: 5/5
امتیاز کلی: 5/5
قیمت: (به همراه تمامی افرونههای رسمی و اصلی و قالب بیور) ۶۹۰۰۰ تومان