آموزش mailchimp؛ سه اشتباه رایج در میل چیمپ
آموزش mailchimp | راهنمای بازاریابی اینترنتی
سه اشتباه رایج در MailChimp
MailChimp یکی از بزرگترین و پرطرفدار ترین پلتفرم های بازاریابی است .
یکی از برتری های این پلتفرم ، این است که حتی اگر بیش از 2000 دریافت کننده داشته باشید ، باز هم رایگان است . و همچنین دارای قابلیت های بیشمار است ، حتی اگر از پلن رایگان استفاده کنید !
اما به علت چند اشتباه که خود کاربران آن ها را مرتکب شده اند ، MailChimp طبق خواسته آنها کار نکرده و دیگر از این پلتفرم استفاده نکرده اند . در اینجا با سه مورد از این اشتباهات آشنا میشویم .
در تاریخ 7 فروردین 1398 ، MailChimp طی یک آپدیت ، نام Lists را به audience تغییر داد . البته خیلی ها متوجه شدند که فقط نام ها تغییر کرده اند ، اما خب ، باید این نکته رو میگفتیم تا کسی دچار اشتباه نشه .
مطالب بیشتر در آموزش mailchimp:
آموزش راهاندازی کمپین ایمیلی باا Mailchimp
اشتباه اول : به جای اینکه از Groups استفاده کنید ، از audience استفاده کردید
در MailChimp شما لیست دریافت کنندگان تان در چیزی به نام audience ذخیره میشود . طبق قوانین MailChimp شما باید حداقل یک دریافت کننده داشته باشید اما محدودیت حداکثر ندارد .
البته در MailChimp میتوانید دو audience داشته باشید ، اما تقریبا میشه گفت استفاده از دو audience اشتباه است زیرا :
دلیل اول : MailChimp تعداد دریافت کنندگان هر audience رو جداگانه حساب میکنه .
یعنی اگه شما 1500 دریافت کننده در دوتا audience داشته باشید و 200 نفر تو هر دوتاشون عضو شده باشند ، و بخواهید به هردو audience یک ایمیل مشابه بفرستید ، 200 تا از دریافت کنندگان این ایمیل رو دوبار دریافت میکنند و این از نظر ایمیل مارکتینک یک اشتباه است .
دلیل دوم :کار با segmentها و اتوماسیون در میل چیمپ سخت تر خواهد شد!
مثلا شما دوتا audience دارید با نام های ویندوز هشت و ویندوز هفت .
و چند نفر هم توی دوتاشون عضو هستند ، و شما میخواهید به هردو audience ایمیل مشابه بفرستید و بگید که مثلا ویندوز هفت کاربران بیشتر بودن و برنده شد ، اما نمیشه !
یعنی شما باید به هر دوتاشون جداگانه ایمیل بفرستید و هم کار شما سخت میشه ، و هم چند نفر دوبار ایمیل رو دریافت میکنند !
درحالی که اگه همشون رو توی یک audience ذخیره میکردید هم کار شما راحت میشد ، هم اون چند نفر دوبار ایمیل دریافت نمی کردند !
یک دلیل کوچک که از چندتا audience استفاده نکنید : اگر کاربر ببینه که یک ایمیل رو دوبار دریافت کرده ، ممکنه فکر کنه باز هم قراره دوتا دوتا دریافت کنه و از یکی شون رو لغو کنه و خب ، اینبار میبینه که از یکی شون ایمیل دریافت نمیکنه و ممکنه دیگه کلا خبرنامه های شما رو لغو کنه .
دلیل سوم: اگر یک نفر در دو audience قرار داشته باشه برای لغو اشتراک٬ وقتی یکی رو لغو کنه ممکنه ایمیلهای دومی براش ارسال بشه. و این میتونه خیلی آزاردهنده باشه که شما از مخاطبین ایمیلی یک شرکت بیرون بیاید ولی دوباره ایمیلهاشون رو دریافت کنید.
چند نکته حرفهای درباره Audience ها :
- اگر فقط یک Audience نیاز داشتید و بیش از یکی ایجاد کردید اصلا نترسید ! مدیریت دو Audience در کنار هم فقط یکم حوصله میخواد ، و اصلا میتونید به کمک خود MailChimp اون هارو ادغام کنید
- ناگفته نماند که اگه یک نفر توی دوتا از Audience های شما عضو بشه ، ممکنه بعد از دریافت دو ایمیل متوالی یکی از Audience هاتون رو لغو اشتراک کنه ، در این صورت نگران نباشید چون از اون یکیAudience خارج نمیشه
- همینطور که قبلا هم گفتیم ، اگه یک کاربر در دوتا از Audience ها عضو باشه ، MailChimp اون کاربر رو در هر Audience کاربر جدا حساب میکنه
اشتباه دوم : شما از Groups به طور موثر استفاده نمی کنید ( شاید هم اصلا استفاده نمی کنید )
بگذارید این موضوع رو ساده ولی کاملا روشن براتون بگم . از Groups برای جداسازی داده ها استفاده میشه .
ویندوز هشت و ویندوز هفت یادتون هست ؟ شما میتونید از یک audience ولی دو گروه استفاده کنید !
اینجوری هم کارشما راحت میشه ، هم میتونید ایمیل مشابه رو به هردوتا گروه ارسال کنید . و خود MailChimp هم به طور خودکار به کسانی که تو هردوتا گروه هستن ، فقط یک ایمیل ارسال میکنه و این عالیه !
گروه ها به دو دسته عمومی (public) و مخفی (hidden) تقسیم میشوند . شما میتونید هردو گروه رو به فرم ثبت نام اضافه کنید ، اما دریافت کنندگان فقط میتوانند گروه های عمومی رو ببینند .
برای مثال ، شاید شما به کاربران تون اجازه بدید که audience موردنظر خودشون رو انتخاب کنند ، اما اون ها نمیتونند که گروه های مخفی شما رو ببینند ، مثلا گروه هایی که برای مشتری هاتون ایجاد کردید.
و همچنین اگه بخواهند که اطلاعات اختیاری شون رو پر یا ویرایش کنند ، میتوانند گروه های عمومی شما رو ببینند .
شما میتونید برای هر audience 60 گروه ایجاد کنید ، این رقم بزرگی به نظر میاد ، اما اگه بخواهید هر دریافت کننده کشورش رو انتخاب کنه چی ؟
حدودا به 120 تا گروه نیاز دارید که اینجا میتونید پنج audience واسه قاره ها و واسه هر audience 60 گروه ایجاد کنید ، پس برای استفاده از audience ها و گروه باید به خوبی فکر کنید تا دریافت کنندگان تون رو از دست ندید !
یک نکته خیلی حرفهای درباره استفاده از گروه ها در MailChimp :
توی MailChimp به کمک spreadsheet ها میتونید یک فایل از دریافت کننده هاتون به دست بیاورید . حالا کجای این حرفه ای بود؟
خوب الان میگم : شما میتونید به کمک این فایل ، دریافت کنندگان تون رو به گروه های مخفی اضافه کنید .
یا حتی میتونید با نرم افزار اکسل (Excel) ، فایل spreadsheet رو ویرایش کنید و فقط تعدادی از دریافت کنندگان رو به گروه مخفی اضافه کنید
حتی میتونید به کمک این فایل دریافت کنندگان تون رو به یک اکانت دیگه توی MailChimp منتقل کنید که خیلی ها دنبال این قابلیت بودند
اشتباه سوم : شما یک ایمیل مشابه را به همه دریافت کنندگان ارسال میکنید !
Segment ها به شما این اجازه را میدهند که دریافت کنندگان خود را از هم جدا کنید و ایمیل مناسب با شرایط آنها را برایشان ارسال کنید .
اگر شما از segment ها استفاده نمی کنید ، ممکن است ارسال ایمیل مشابه به همه دریافت کنندگان نوعی اتلاف وقت باشد ، چون ممکن است اصلا متوجه ایمیل های شما نشوند چون تازه عضو شده اند !
خب ، اینجاست که segment ها به درد میخورند ! به کمک segment ها میتوانید کاربران رو از هم جدا و ایمیل مناسب با شرایط خودشون رو براشون بفرستید .
برای ایجاد segment ، ابتدا باید یکی از audience های تان را انتخاب کنید . بگذارید اولین segment رو با مثال ایجاد کنیم :
از این segment برای ارسال پیام خوش آمد گویی استفاده میکنیم .
یکی از قابلیت های segment ها این است که به طور خودکار به روز رسانی میشوند . برای مثال ، به طور خودکار و با توجه به تاریخ عضویت و … کاربران جدید رو به طور خودکار به segment اضافه میکنه .
البته segment ها نیازی به گروه ندارند و بدون ایجاد گروه هم میتونید از اونها استفاده کنید ، و همچنین همراه با گروه ها هم میتونید از اون ها استفاده کنید .
چند نکته :
- MailChimp به طور خودکار داده های دریافت کنندگان رو با توجه به (تاریخ عضویت ، مکان و …) براتون تهیه میکنه و در پلن های پولی ، این گزینه ها بیشتر هستند .
- شاید شما یک audience دارید و براش یک گروه ایجاد کردید ، ناگفته نماند که برای هر audience میتونید 60 گروه ایجاد کنید
- فیلدهای ادغام شامل فیلدهای استاندارد کاربر در mailchimp میباشد٬ به علاوه هر فیلد سفارشی که شما تعیین کردهاید. برای مثال اگر شما در فرم ثبت نام از افراد میپرسید کدام غذا را دوست دارند٬ شما میتوانید یک segment تعیین کنید که تنها شامل افرادی باشد که لازانیا دوست دارند
- فیلد های E-commerce زمانی به کار شما خواهند آمد که یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید و اون رو به MailChimp وصل کرده باشید
و حالا چند نکته درباره segment ها :
- یکی از قابلیت های خوب segment ها به فروشگاه های اینترنتی مربوط میشه. توجه داشته باشید که segmentها رو برای هر کسی که یک شرط خاصی و نه یک شرط دیگه رو داشته باشه تعیین کنید و این segment ها رو روی آپدیت خودکار auto-update تنظیم کنید. برای مثال : یک نفر از فروشگاه شما شش ماه پیش چند محصول رو به قیمت 3 میلیون خرید کرده اما در ۶ ماه گذشته هیچ خریدی نداشته. خب ، شما میتونید این کاربران رو به کمک segment ها از بقیه کاربران جدا کرده ، و به اون ها یک ایمیل جدید با عنوان “محصولات جدید رسیدند” و یا هر عنوان دیگه ارسال کنید. هر کسی از این کمپین که در این مدت خریدی انجام بده به طور خودکار به کمک auto-update از این segment حذف خواهد شد.
- چنان چه segment های خیلی کوچک و محکم تعیین کردهاید و برای اونها ایمیلهای خیلی خاص و مرتبط ارسال میکنید. گرچه ممکنه این کار کمی سخت و وقت گیر به نظر بیاد چرا که باید ایمیلهای بیشتری بنویسید اما در نتیجه به نرخ تبدیلهای بالاتری دست خواهید ییافت چرا که ایمیلهاتون خیلی بهتر هدفگذاری شده اند.
- از segmentها برای رفتار و یا اقدامات مشتری استفاده کنید. مثلا یک segment ایجاد کنید برای کسانی که یک ایمیل مشخص از کمپینی را بین تاریخهای خاصی باز کردهاند . اما در آن زمان خریدی انجام ندادهاند٬ از آن segment به عنوان audience برای کمپینهای دنباله دار اضافی استفاده کنید.
- segmentها برای audienceها تعیین میشوند. مثلا اگه یک Audience و بیش از دو گروه داشته باشید ، شما باید segmentها را در هر audience تعیین کنید. همچنین اگر چند گروه در یک audience اما نه در audienceهای دیگر داشته باشید٬ شما قادر نخواهید بود که از همان گروه ها برای ایجاد segment هایی در هر کدام از audienceهایتان استفاده کنید.