راهنمای سئوی صفحه اصلی وبسایت – 2 (سئوی محتوا)
در بخش قبلی چکیده ای در رابطه با سئوی صفحه اصلی و کارهایی که برای آن باید انجام بدهیم و تقسیم بندی مراحل آن توضیح دادیم. در این جلسه٬ به سئوی محتوا و سایر بخش ها میپردازیم. برای یادگیری سئو مثل یک کارشناس سئو میتوانید از دوره جامع ویدیویی آموزش سئو و پکیج نرم افزاری همراه آن استفاده نمایید.
سئوی محتوا در صفحه اصلی
صفحه اصلی وبسایت نیازمند محتوا می باشد ، و گوگل هم با توجه به محتوا به سایت شما رتبه خواهد داد ، پس بهتر است تا حد امکان به بهترین شکل صفحه اصلی را سئو سازی کنیم .
به طور معمول ، شما میتوانید با توجه به موضوع سایت تان ، محتوا مختلفی در صفحه اصلی بنویسید که میتواند یکی از این 3 مورد باشد :
- اگر سایت شما یک سایت شرکتی است ، شما میتوانید کمی درباره شرکت تان توضیح داده و از تعدادی تصویر و لینک به صفحات مهم وبسایت استفاده کنید
- اگر سایت شما یک فروشگاه اینترنتی است ، میتوانید آخرین محصولات ، حراجی ها ، خبر های جدید و برند ها را قرار دهید یا به دسته های مختلف لینک دهید
- اگر سایت شما انجمن یا وبلاگ است ، میتوانید آخرین پست ها یا آخرین موضوع ها را قرار دهید
البته بهتر است برای محکم کاری مجدد ، به موضوع های زیر هم توجه کنید تا سئو محتوا هم به بهترین نحو ممکن انجام شود :
- اگر از تصویر یا فیلم در قسمت محتوا استفاده میکنید ، کنار فیلم یا عکس تان متن قرار ندهید
- مطمئن شوید که از کلمات کلیدی استفاده کرده اید
- نگاهی به صفحات اصلی سایت های معروف بی اندازید و ببینید که چگونه محتوا ، کلمات کلیدی و لینک های داخلی کنار هم دیگر قرار می دهند
مطالعه این مطالب هم به شما توصیه میشود:
آشنایی با مفاهیم اولیه سئو برای وبمستران مبتدی
راز و رمزهای سئو؛ همه چیز درباره لینکهای داخلی
بهینه سازی سرعت بارگذاری صفحه اصلی
به طور معمول ، 40% کاربران در صورتی که بارگذاری سایت بیش از 3 ثانیه طول بکشد ، سایت را ترک میکنند !
این به این معناست که اگر حتی به بهترین شکل صفحه اصلی خود را طراحی کنید اما سرعت بارگذاری آن پایین باشد ، ممکن است تعداد زیادی از بازدید کنندگان و مشتریان خود را از دست بدهید.
در اینجا با نکاتی آشنا میشویم که به ما کمک میکند تا سرعت باگذاری صفحه اصلی را سریعتر کنیم :
1 – بهتر است از هاستینگ های پرسرعت و معتبر هاست خریداری نمایید ، یا اگر از هاست اشتراکی استفاده میکنید ، بهتر است از سرور مجازی استفاده نمایید .
سرور های مجازی نسبت به هاست های اشتراکی سرعت و منابع بیشتری دارند و همین امر موجب میشود سرعت بارگذاری سایت شما تا حد زیادی افزایش یابد ، درحالی که از نظر قیمت ، تفاوت زیادی ندارند !
2 – تصاویر خود را قبل از آپلود بهینه سازی کنید : میتوانید از نرم افزار هایی مانند Gimp و photoshop و یا وبسایت shortpixel برای بهینه سازی تصاویر استفاده نمایید.
یا اگر از تصاویر زیادی استفاده میکنید ، میتوانید از CDN استفاده نمایید ، گرچه استفاده از نرم افزار های ذکر شده هم وقت زیادی را نمی گیرند.
3 – وبسایت تان را در ابزار pagespeed insights تست کنید . این ابزار توسط گوگل توسعه داده شده است و به شما کمک میکند تا سرعت وبسایت تان را بالا ببرید.
4 – میتوانید از ابزار Google Lighthouse برای بررسی سرعت بارگذاری صفحه اصلی استفاده کنید . این ابزار هم توسط گوگل توسعه داده شده است و با بررسی وبسایت شما ، به شما میگوید چه چیزی باعث افزایش و چه چیزی باعث کاهش سرعت سایت شما شده است. (میتوانید از GTMetrix هم که در ایران معروف است استفاده نمایید)
5 – اگر از ویدیو در صفحه اصلی تان استفاده میکنید ، آن را بر روی سایت های دیگر مانند یوتیوب یا آپارات آپلود کرده و فراخوانی کنید ، زیرا آپلود و فراخوانی از هاست ، استفاده از پهنای باند و منابع سایت تان را تا حد بسیار زیادی افزایش و سرعت سایت تان را کاهش خواهد داد.
6 – سعی کنید تا سیستم تان را همیشه به روز نگه دارید ! تمامی سیستم های مدیریت محتوا (CMS) ها با ارائه آپدیت های جدید ، سرعت بارگذاری و امنیت را افزایش میدهندـ
سازگاری سایت با موبایل (Mobile Friendliness)
امروزه بیش از 50% بازدید کنندگان از گوشی های همراه استفاده میکنند ، و گوگل هم به سایت هایی که با موبایل سازگار هستند ، رتبه بیشتری میدهد ، پس سازگاری سایت با موبایل هم امری مهم در سئوی صفحه اصلی می باشد.
موتور های جست و جوی گوگل میتوانند تشخیص دهند که آیا سایت شما با موبایل سازگار هست یا نه ، و اگر با موبایل سازگار نباشد ، به شما اخطار می دهد و از شما میخواهد تا وب سایت تان را با موبایل هم سازگار کنید .
شما میتوانید از قسمت mobile-friendly test در سرچ کنسول گوگل استفاده کنید و با توجه به ایراد های نشان داده شده ، نسبت به رفع آنها اقدام نمایید.
همچنین توجه داشته باشید که صفحه موبایل و دسکتاپ شما باید دارای محتوای یکسان داشته باشند ، و در غیر اینصورت با جریمه گوگل رو به رو خواهید شد.
البته بهترین استراتژی برای سازگار کردن موبایل با وبسایت تان ، رسپانسیو کردن وب سایت تان است که میتوانید از (boot strap) کمک بگیرید.
اضافه کردن SSL
صفحه اصلی تمامی وبسایت ها ( و حتی دیگر صفحات ) نیازمند SSL هستند.
اگر دارای سایت فروشگاهی یا شرکتی هستید که اطلاعات کارمندان و مشتریان را ذخیره میکنید ، باید SSL را فعال نمایید ، اما اگر دارای سایت وبلاگی هستید ، نیازی به SSL نیست ، اما بهتر است که SSL را فعال نمایید.
البته گوگل هم به فعال بودن SSL اهمیت زیادی میدهد و به سایت هایی که دارای SSL فعال هستند ، رتبه بیشتری نسبت به دیگر سایت ها می دهد.
قبل از اینکه در وبسایت تان SSL نصب کنید و از HTTP به HTTPS هدایت شوید ، به نکات زیر هم توجه کنید :
- برای ریدایرکت از HTTP به HTTPS ، از ریدارکت 301 استفاده کنیدـ
- از گواهینامه 2048-bit استفاده نمایید
- همچنین چهار نسخه از وبسایت تان را در سرچ کنسول گوگل ثبت کرده و فعال نگه دارید (http://www, https://www, http://, https://)
ساختار سایت و پیمایش
پیمایش یکی از مهم ترین اجزاء رابط کاربری است . شما باید مطمئن شوید که کاربران میتوانند با کمتر از 3 کلیک ، از طریق منو به صفحات مهم سایت هدایت شوند .
دسترسی به صفحات مهم از طریق منو نباید به بیش از 3 کلیک نیازمند باشد ، و بهتر است که همیشه یک منو در بالای صفحات تان وجود داشته باشد که کاربر با کلیک به روی آن ، به صفحات مهم سایت هدایت شوند.
کاربران باید بتوانند به کمک منوی تمیز یا منوی روان به اکثر صفحات و مطالب مهم سایت دسترسی داشته باشند که به جذب کاربر یا مشتری کمک قابل توجهی میکند ، و همچنین در بالا رفتن رتبه سایت هم تاثیر گذار است .
ساختار سایت
بهتر است که سایت شما دارای ساختار مرتبه ای باشد ؛ یعنی کاربر بتواند به کمک منوی سایت ، به دسته بندی مطالب و به کمک دسته بندی مطالب ، به خود مطالب و نوشته ها دسترسی پیدا کند.
البته بهتر است که دسترسی به مطالب به بیش از سه کلیک نیاز نداشته باشد ؛ برای مثال : نیاز نیست که منوی خود را به این صورت مرتب سازی کنید (سایت => خانه => مطالب => سئو => سئو وردپرس) ، بلکه بهتر است منوی خود را به این صورت مرتب کنید (مطالب => سئو => سئوی وردپرس)
بهتر است بدانید موتور های جست و جو تمامی لینک های سایت شما را باز میکنند تا صفحات مهم شما را پیدا کند ، پس بهتر است به صفحات مهم وبسایت خود در صفحه اصلی لینک بدهید ، در غیر این صورت با رتبه منفی گوگل مواجه خواهید شدـ
بهینه سازی Site Links
برای بهینه سازی بهتر سایت تان ، بهتر است لینک های مهم سایت تان را در قسمت sitelinks در سرچ کنسول ثبت نمایید .
برای مثال ، اگر لینک های مهم تان را در قسمت sitelinks سرچ کنسول ثبت کرده و نام سایت یا دامنه تان را سرچ کنید ، با صفحه ای مانند تصویر زیر رو به رو خواهید شد :
راهی نسبتا ساده برای جذب کاربر
یکی از راه های ساده و جذاب برای جذب کاربر ، استفاده از استراتژی CTA (Clear Call to Action) می باشد.
استراتژی CTA به این معنا می باشد که با نمایش تعدادی تصویر با متنی کوتاه اما پر محتوا ، اعتماد کاربر را جلب کنید که استفاده از این استراتژی در سایت های فروشگاهی تقریبا نیاز است .
در این تصویر یکی از راه های نمایش استراتژی CTA را میتوانید مشاهده نمایید:
سلام
در مورد ثبت سایت در سرچ کنسول جدید هم مطلب می ذارین
یه کم برای ما که در این مورد اطلاعات نداریم خوندن راهنمای گوگل سخته