افزایش فروش با مارکتینگ هوشمند1: چگونه میزان موفقیت کمپینهای تبلیغی خود را بسنجیم
اگر برای کسب و کار خود در وب به روشهای گوناگونی تبلیغ کردهاید و کمپیتن تبلیغی به راه انداختید حتما برایتان مهم بوده که بدانید هر کدام از این کمپینها برای شما چه میزان سود داشته است. اگر قبلا به این موضوع توجه نکردهاید باید به شما بگوییم که به زودی اثرات منفی آن را خواهید دید. توجه کنید که شما مثلا یک کمپین تبلیغ کلیکی برای وبسایتتان راه انداختهاید و بازدیدهای فراوانی گرفتهاید. یک میلیون تومان هم برای این تبلیغ هزینه کردهاید. اما میزان فروشی که از طریق این کمپین به دست آوردهاید تنها دویست تومان بوده است. بدیهی است که ادامه دادن این روش تبلیغ٬ بسیار به زیان شماست.
اما در یک کمپین دیگر٬ یک چهارم این بازدیدها را دریافت کردهاید. دویست هزار تومان هم برای آن هزینه کردهاید. اما میزان فروشی که این کمپین به شما هدیه کرده ۳۵۰ هزارتومان بوده است. بنابراین این یک کمپین نسبتا موفق است. باید آن را ادامه دهید و روی کلمات کلیدی و صفحات فرودتان کار کنید. همان طور که مشاهده میکنید اگر تحلیل و امار دقیقی از کمپینهای تبلیغیتان نداشته باشید بسیار به زیان کسب و کار خود عمل کردهاید.
حال در این مقاله میخواهیم به شما روشی آموزش دهیم که به واسطه آن بتوانید گزارشات خوب و جامعی از کمپینهای تبلیغیتان دریافت کرده و بتوانید با تحلیل مناسب جلوی زیان را گرفته و سود و فروش بیشتری برای کسب و کارتان به ارمغان بیاورید.
لازم است بدانید که هر روش تبلیغ برای شما چه میزان فروش به همراه داشته است. این موضوع را باید طی زمانهای مختلف و دورههای زمان متفاوت بسنجید. چون ممکن است یک کمپین بازدیدی برای شما به ارمغان آورده که آن بازدیدکننده بعد از یک ماه اولین خرید خود را انجام داده و به مشتری تبدیل شده باشد. این نوع تحلیلهای روزانه٬ هفتگی و ماهانه کمک میکند تا میزان اثربخشی کمپینها را به راحتی بسنجید. بدیهی است که هدف شما از تبلیغات٬ تنها ترافیک بیشتر برای سایتتان نیست و در نهایت قصدتان افزایش فروش است. پس با ما همراه باشید تا با یک روش ساده٬ بتوانید کمپینهای تبلیغیتان را رصد و تحلیل کنید.
برای این کار روشهای مختلفی وجود دارد. یکی از آنها گوگل آنالتیکز است. این روش را در مقاله بعدی به شما میآموزیم. اما معایب گوگل آنالتیکز این است که برای کاربران غیرحرفهای کار کردن با ان پیچیده است و بخصوص اگر به زبان انگلیسی مسلط نباشید نمیتوانید به درستی امکانات آن را به کار گیرید. اما روشی که اینجا آن را آموزش میدهیم استفاده از افزونه همکاری در فروش Ultimate Affiliate Pro است.
ابتدا افزونه را نصب و فعال کنید.. حال برای کمپین تبلیغی خود یک حساب همکاری در فروش ایجاد کنید. به پنل کاربری حساب جدید بروید و در بخش لینک بازاریابی٬ برای صفحات مختلف سایتتان که میخواهید آنها را در کمپین تبلیغیتان قرار دهید٬ لینک ارجاع درست کنید. همان طوری که در عکس میبینید در فیلد نشانی خاص٬ نشانی همان صفحهای از سایتتان را که میخواهید در تبلیغات قرار دهید انتخاب کرده و بر روی دکمه تولید لینک کلیک کنید. حال لینک ارجاع برای شما نمایش داده میشود.
1
2
3
گزارشات آماری
حالا به داشبورد مدیریت کمپین تبلیغی تان بروید. اگر از سیستم تبلیغات کلیکی و یا محتوایی و یا ادوردز استفاده میکنید در هر کدام یک پنل در اختیار دارید که از طریق آن لینکهای تبلیغ خود را که در اصطلاح به آن صفحه فرود یا Landing Page گفته میشود در آنها وارد میکنید. حالا لینک ساخته شدهی بالا را در کمپین به عنوان صفحه فرود وارد کنید. برای صفحات فرود دیگر نیز میتوانید همین کار را انجام دهید. حالا کمپین شما ساخته شده است.
همان طور که مشاهده کردید٬ صفحات فرود کمپین تبلیغی خود را بر اساس لینک ارجاع همکاری در فروش ساختهاید. بدین ترتیب تمام بازدیدهایی که از طریق این لینکها وارد سایتتان شوند قابل ردیابی بوده و اگر هر زمان یکی از این بازدیدها تبدیل به فروش شود شما به گزاراشت آن دسترسی خواهید داشت.
از طریق بخش نمای عمومی در پنل کاربری همکاری در فروش شما به گزارشات جامعی از کمپین تبلیغی خود دسترسی خواهید داشت. از جمله میزان ترافیکی که هر کدام از لینکها به سایت شما آورده و میزان فروشی که هر کدام از آن ها برای شما به ارمغان آورده است. بدین ترتیب و با بررسی این آمارها میتوانید به تحلیل دقیقی از میزان موفقیت کمپینهای تبلیغی خود دست یابید.