آقای وزیر؛ نگران جیب آنها نباشید
محمود واعظی، وزیر ارتباطات در حاشیه افتتاح پروژه های شرکت مخابرات ایران، مطلبی را عنوان کرد که با اعتراض و نارضایتی بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی که مخاطبان این سخنان بودند مواجه شد. وی گفت: با وجود شرکت مخابرات و سه اپراتور موبایل به این خوبی، اگر میخواهید آنها را ورشکست کنید، تماس صوتی تلگرام را باز کنید.
این که تا چه حد این سخن غیرکارشناسانه، ناشیانه و حتی غیرمسئولانه است موضوع مطلب ما نیست. بیشک، خطاب واعظی، به مردم نبود که کاربران و مشتریان اصلی موضوعِ سخن او و ولینعمتان و صاحبان حقیقیِ ذخایر ملی هستند. مخاطب واعظی، مالکان شرکتهای بزرگ و امپراتوریهای مالیِ مخابرات و اپراتورهای تلفن همراه بود، که به ناحق بر امور اقتصادی کشور سروری یافتند و مردم به خاطر منافع آنها میبایست به هر بهانهای هزینههای گزاف پرداخت کنند.
ناگفته پیداست وزیرِ دولتی که به رای مردم انتخاب میشود میبایست همّ خود را بر مسئولیت اصلی خود که تامین منافع مردم و مصرفکنندگان است بگذارد و قوانین و چارچوبهایی تعیین کند که فعالیتهای شرکتهای بزرگ – در بازاری آزاد و رقابتی البته – بر اساس عدالت توسعه پیدا کند و حقوق مصرف کننده نیز در این میان، از اهمیتی اساسی برخوردار باشد. این روالی است که در تمام کشورهای پیشرفته رعایت میشود و به خاطر همین است که یک پیرزن هفتادساله میتواند یک شرکت بزرگ را در دادگاه محکوم به پرداخت غرامتی بزرگ کند.
اما خطاب این نوشته جناب وزیر است. آقای وزیر! شما دم از ورشکستی شرکتی میزنید که سالهاست تمام اقتصادِ کشور و ارتباطاتِ مردم را زیر چترِ خود قرار داده و بدون احساس نیاز به پاسخگویی، درباره مردم و نیازهای آنها تصمیمگیری کرده است. تعداد بسیاری از مردم را علیرغم میلشان وادار به خرید اشتراک اینترنت از مخابرات کرده چون انتخاب دیگری پیش رویشان نبوده است. با ارائه ضعیفترین خدمات و ناقصترین پشتیبانی، موجب نارضایتی بسیاری از مردم شده که نگارنده به واسطه زمینه کاری خود، شاهد بسیاری از این نارضایتیها بوده است. بسیاری از سرویسها را به طور انحصاری در اختیار خود و شرکایش قرار داده و مردم را از بسیاری از سرویسهای با کیفیت محروم کرده، آن هم با همین بهانهی بسته شدن باریکه آبی، که از صد رودخانهی بزرگ به نظر پرآبتر است.
فیلترینگ گسترده در ایران، به دلایل مختلفی صورت میگیرد که باید گفت عمدهترین دلیل آن سلیقه و نظر تصمیمگیران است. و هر کدام از این تصمیمگیران نیز ممکن است سلایق متفاوتی داشته باشند. سالهاست این رویه ادامه دارد و شرکت مخابرات با بهرهگیری و بهتر است بگوییم سوءاستفاده از جایگاه خود، مسبب بسیاری از محرومیتهایی است که بر مردم روا داشته و آنها را از حق اساسیشان که برخورداری آزاد از جریان اطلاعات است محروم کرده است.
اما اکنون شما اعتراف کردهاید که در کنار دلایل بسیاری که برای اعمال فیلترینگ گسترده متصور بودهایم از قبیل جلوگیری از جریان آزاد اطلاعات، سلایق شخصی و مسایل امنیتی و غیره، اکنون باید منافع اقتصادیِ سرورانِ اقتصادی را هم به این فهرست اضافه کنیم. و قبول کنید این شرمآور است که وزیرِ دولتِ منتخب مردم علنا اعتراف کند علت تصمیم دولت مبنی بر محروم کردن مردم از حقوق اساسیشان، نگرانی برای جیب عالیجنابان اقتصاد بوده است.
جناب وزیر، بهتر است بدانید که مردم از ورشکستگی مخابرات ککشان هم نمیگزد. چون طعم تلخِ این قدرت ناعادلانهی اقتصادی را در زندگیشان بسیار چشیدهاند. و من بشخصه از رایی که به این دولت دادهام شرمندهام. اما شما نگران نباشید. مخابرات ورشکست نمیشود و وزیرانی مثل شما بسیار میآیند و میروند اما قدرت اقتصادی مخابرات و چرخه عظیم مالیشان همچنان در اوج میماند.
بیگ لایکککککککککککک
البته کامل نخواندم ولی بازم
بیگلایککککککککککککک